O lume a cunoașterii

    Nutriție

    Pentru a determina asocierea dintre consumul de carne procesată, carne roșie neprocesată, carne de păsări de curte și diabetul de tip 2, o echipă condusă de cercetători de la Universitatea din Cambridge a folosit proiectul global InterConnect pentru a analiza datele din 31 de cohorte de studiu din 20 de țări. »
    Veganismul este un stil de viață în care o persoană nu consumă niciun produs de origine animală, nu poartă îmbrăcăminte de origine animală și nu foloseşte produse de înfrumusețare testate pe animale. Când vorbim exclusiv despre alimente, dieta se numeşte vegetarianism strict. »
    Conform cu două studii majore ale bolilor oculare, o dietă mediteraneană - bogată în legume, cereale integrale, peşte şi ulei de măsline - duce la o funcţie cognitivă mai bună. »
    Cercetătorii britanici consideră că proprietăţile antibacteriene ale extrasului din ceapa persană ar putea creşte efectele tratamentului antibiotic existent în cazurile de tuberculoză. »
    Cercetătorii de la Instituto de Salud Carlos III, Madrid, au constatat că bărbaţii care au urmat o dietă mediteraneană, bogată în peşte, cartofi fierţi, fructe întregi, legume şi ulei de măsline, cu un consum redus de sucuri, au avut un risc mai scăzut de cancer de prostată agresiv decât cei care au urmat alte diete. »
    Un studiu recent, efectuat la Universitatea Michigan, din Statele Unite, a stabilit modul în care un condiment comun, scorţişoara, ajută în lupta împotriva obezităţii. »
    O dietă cu un conţinut foarte scăzut de calorii poate inversa rapid diabetul de tip 2, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, din Statele Unite. »
    Consumul mare de carne roşie şi de carne de pasăre a fost asociat cu un risc semnificativ mai mare de apariţie a diabetului zaharat, se arată într-un studiu realizat la Duke-NUS Medical School, Singapore. »
    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer. »
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich. »
    Consumul sucului concentrat de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului la persoanele în vârstă, conform unui studiu realizat la Universitatea Exeter din Devon, Anglia. »
    Morcovii, cartofii dulci, broccoli, varza sau mazărea stimulează activitatea creierului şi încetinesc apariţia bolilor cerebrale, cum ar fi demenţa sau Alzheimer, afirmă un studiu realizat la Universitatea din Georgia, Statele Unite. »
    Un proces de regenerare a pancreasului ar putea fi declanşat printr-o dietă de post, afirmă un studiu efectuat la University of Southern California. »
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale. »
    Teste efectuate în Statele Unite, la Weil Cornell Medical College din New York, pe şapte branduri populare de suplimente cu merişoare, au arătat că majoritatea conţin prea puţin din ingredientul cheie care luptă împotriva bacteriilor şi nu au de fapt nici un efect. »
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, arată cum dieta mediteraneană şi consumul de ceai verde sunt de ajutor pentru persoanele care suferă de cancer de prostată. »
    Mai multe studii ştiinţifice au arătat că cafeaua are un efect protector împotriva cancerului de sân și a altor tipuri de cancer. Un nou studiu realizat la Universitatea din Lund, Suedia, arată modul în care cafeaua protejează împotriva reapariţiei cancerului de sân. »
    Conform unor noi cercetări, un anumit tip de dieta ar putea să înjumătăţească riscul de a dezvolta boala Alzheimer. »
    Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Salk din California, Statele Unite, atrage atenția asupra unei perioade prelungite de gustări, sugerând că limitând consumul caloric pentru o perioadă de 8 până la 12 ore ar fi suficient pentru a opri creşterea colesterolului, diabetului şi obezităţii. »
    Cercetătorii de la Ohio State University au ajuns la concluzia că apigenina, un flavonoid ce se găseşte pătrunjel, ţelină şi ceaiul de muşetel, dar şi în mere, portocale, mentă şi oregano, blochează abilitatea celulelor canceroase de a se feri de moarte. »
    Un studiu realizat la Institute of Neuroscience and Medicine in Julich, Germania, sugerează că un compus găsit în turmeric, componenta care dă culoarea galbenă cunoscutului condiment curry, ar putea încuraja dezvoltarea celulelor nervoase considerate a fi parte din kitul de reparare a creierului. »
    Cercetătoarea Charlotte Erlanson–Albertsson de la Universitatea din Lund, Suedia, a descoperit că componentele naturale din celula vegetală a spanacului, numite tilacoide, previn poftele alimentare şi pot contribui la reducerea obezităţii. »
    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic. »
    Universităţile din Newcastle şi Glasgow vor începe un studiu comandat de Diabetes UK privind posibilitatea ca pierderea în greutate bazată pe o dietă cu lichide săracă în calorii şi menţinerea greutăţii printr-un program structurat personalizat, să fie un tratament viabil care să pună diabetul de tip 2 în remisie pe termen lung. »
    Ţelina, anghinarea şi unele ierburi, in special oregano mexican, conţin apigenină şi luteolină, flavonoide ce distrug celulele canceroase pancreatice umane pe culturi de laborator, prin inhibarea unei enzime importante. »
    Cercetari de ultima ora facute de specialisti de la Ohio State University au aratat ca o substanta ce se gaseste in unele alimente din dieta mediteraneana, prin modificarea pe care o face asupra unei secvente specifice din reglarea genetica, re-educa celulele canceroase sa isi piarda superputerea de a scapa de moarte si sa se comporte ca niste celule normale, care mor programat. »
    Cercetatori de la Brigham and Women’s Hospital si Harvard School of Public Health din Statele Unite au demonstrat ca un aport mai mare de acizi grasi polinesaturati si mononesaturati si un consum mai mic de grasimi saturate sunt asociate cu un risc mai redus de diabet de tip 2. »
    Studii facute de cercetatori de la Universitatea din Illinois au dus la concluzia ca ar putea exista o legatura intre dieta bogata in grasimi si problemele copiilor privind atentia, hiperactivitatea sau dizabilitatile de memorie si invatare. »




    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact