Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    2-12. ஸிக்கா²ஸுத்தாதி³பெய்யாலஏகாத³ஸகங்

    2-12. Sikkhāsuttādipeyyālaekādasakaṃ

    (2) ‘‘ஜராமரணங் , பி⁴க்க²வே, அஜானதா அபஸ்ஸதா யதா²பூ⁴தங் ஜராமரணே யதா²பூ⁴தங் ஞாணாய ஸிக்கா² கரணீயா.

    (2) ‘‘Jarāmaraṇaṃ , bhikkhave, ajānatā apassatā yathābhūtaṃ jarāmaraṇe yathābhūtaṃ ñāṇāya sikkhā karaṇīyā.

    (பெய்யாலோ. சதுஸச்சிகங் காதப்³ப³ங்).

    (Peyyālo. Catusaccikaṃ kātabbaṃ).

    (3) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… யோகோ³ கரணீயோ…பே॰….

    (3) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… yogo karaṇīyo…pe….

    (4) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… ச²ந்தோ³ கரணீயோ…பே॰….

    (4) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… chando karaṇīyo…pe….

    (5) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… உஸ்ஸொள்ஹீ கரணீயா…பே॰….

    (5) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… ussoḷhī karaṇīyā…pe….

    (6) ஜராமரணங் , பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… அப்படிவானீ கரணீயா…பே॰….

    (6) Jarāmaraṇaṃ , bhikkhave, ajānatā…pe… appaṭivānī karaṇīyā…pe….

    (7) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… ஆதப்பங் கரணீயங்…பே॰….

    (7) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… ātappaṃ karaṇīyaṃ…pe….

    (8) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… வீரியங் கரணீயங்…பே॰….

    (8) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… vīriyaṃ karaṇīyaṃ…pe….

    (9) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… ஸாதச்சங் கரணீயங்…பே॰….

    (9) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… sātaccaṃ karaṇīyaṃ…pe….

    (10) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… ஸதி கரணீயா…பே॰….

    (10) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… sati karaṇīyā…pe….

    (11) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… ஸம்பஜஞ்ஞங் கரணீயங்…பே॰….

    (11) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… sampajaññaṃ karaṇīyaṃ…pe….

    (12) ஜராமரணங், பி⁴க்க²வே, அஜானதா…பே॰… அப்பமாதோ³ கரணீயோ…பே॰….

    (12) Jarāmaraṇaṃ, bhikkhave, ajānatā…pe… appamādo karaṇīyo…pe….

    அந்தரபெய்யாலோ நவமோ.

    Antarapeyyālo navamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    ஸத்தா² ஸிக்கா² ச யோகோ³ ச, ச²ந்தோ³ உஸ்ஸொள்ஹிபஞ்சமீ;

    Satthā sikkhā ca yogo ca, chando ussoḷhipañcamī;

    அப்படிவானி ஆதப்பங், வீரியங் ஸாதச்சமுச்சதி;

    Appaṭivāni ātappaṃ, vīriyaṃ sātaccamuccati;

    ஸதி ச ஸம்பஜஞ்ஞஞ்ச, அப்பமாதே³ன த்³வாத³ஸாதி.

    Sati ca sampajaññañca, appamādena dvādasāti.

    ஸுத்தந்தா அந்தரபெய்யாலா நிட்டி²தா.

    Suttantā antarapeyyālā niṭṭhitā.

    பரே தே த்³வாத³ஸ ஹொந்தி, ஸுத்தா த்³வத்திங்ஸ ஸதானி;

    Pare te dvādasa honti, suttā dvattiṃsa satāni;

    சதுஸச்சேன தே வுத்தா, பெய்யாலஅந்தரம்ஹி யேதி 1.

    Catusaccena te vuttā, peyyālaantaramhi yeti 2.

    அந்தரபெய்யாலேஸு உத்³தா³னங் ஸமத்தங்.

    Antarapeyyālesu uddānaṃ samattaṃ.

    நிதா³னஸங்யுத்தங் ஸமத்தங்.

    Nidānasaṃyuttaṃ samattaṃ.







    Footnotes:
    1. பெய்யாலா அந்தரம்ஹி யேதி (ஸீ॰ ஸ்யா॰ கங்॰)
    2. peyyālā antaramhi yeti (sī. syā. kaṃ.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact