Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā |
૩-૭. ઇસ્સરિયકામકારિકાકથાવણ્ણના
3-7. Issariyakāmakārikākathāvaṇṇanā
૯૧૦-૯૧૪. ઇસ્સરિયેન યથાધિપ્પેતસ્સ કરણં ઇસ્સરિયકામકારિકા. ગચ્છેય્યાતિ ગબ્ભસેય્યોક્કમનં ગચ્છેય્ય. ઇસ્સરિયકામકારિકાહેતુ નામ દુક્કરકારિકા મિચ્છાદિટ્ઠિયા કરીયતીતિ એત્થ દુક્કરકારિકા નામ ઇસ્સરિયકામકારિકાહેતુ કરિયમાના મિચ્છાદિટ્ઠિયા કરીયતીતિ અત્થો દટ્ઠબ્બો, ઇસ્સરિયકામકારિકાહેતુ નામ વિના મિચ્છાદિટ્ઠિયા કરિયમાના નત્થીતિ વા.
910-914. Issariyena yathādhippetassa karaṇaṃ issariyakāmakārikā. Gaccheyyāti gabbhaseyyokkamanaṃ gaccheyya. Issariyakāmakārikāhetu nāma dukkarakārikā micchādiṭṭhiyā karīyatīti ettha dukkarakārikā nāma issariyakāmakārikāhetu kariyamānā micchādiṭṭhiyā karīyatīti attho daṭṭhabbo, issariyakāmakārikāhetu nāma vinā micchādiṭṭhiyā kariyamānā natthīti vā.
ઇસ્સરિયકામકારિકાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Issariyakāmakārikākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૨૨૦-૪) ૩-૭. ઇસ્સરિયકામકારિકાદિકથા • (220-4) 3-7. Issariyakāmakārikādikathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૩-૭. ઇસ્સરિયકામકારિકાકથાવણ્ણના • 3-7. Issariyakāmakārikākathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૩-૭. ઇસ્સરિયકામકારિકાકથાવણ્ણના • 3-7. Issariyakāmakārikākathāvaṇṇanā