Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    3-7. கூடாதி³ஸுத்தபஞ்சகங்

    3-7. Kūṭādisuttapañcakaṃ

    141. ‘‘ஸெய்யதா²பி , பி⁴க்க²வே, கூடாகா³ரஸ்ஸ யா காசி கோ³பானஸியோ ஸப்³பா³ தா கூடங்க³மா கூடனின்னா கூடஸமோஸரணா; கூடங் தாஸங் அக்³க³மக்கா²யதி ; ஏவமேவ கோ², பி⁴க்க²வே…பே॰… ததியங்.

    141. ‘‘Seyyathāpi , bhikkhave, kūṭāgārassa yā kāci gopānasiyo sabbā tā kūṭaṅgamā kūṭaninnā kūṭasamosaraṇā; kūṭaṃ tāsaṃ aggamakkhāyati ; evameva kho, bhikkhave…pe… tatiyaṃ.

    142. ‘‘ஸெய்யதா²பி , பி⁴க்க²வே, யே கேசி மூலக³ந்தா⁴, காளானுஸாரியங் தேஸங் அக்³க³மக்கா²யதி; ஏவமேவ கோ², பி⁴க்க²வே…பே॰… சதுத்த²ங்.

    142. ‘‘Seyyathāpi , bhikkhave, ye keci mūlagandhā, kāḷānusāriyaṃ tesaṃ aggamakkhāyati; evameva kho, bhikkhave…pe… catutthaṃ.

    143. ‘‘ஸெய்யதா²பி , பி⁴க்க²வே, யே கேசி ஸாரக³ந்தா⁴, லோஹிதசந்த³னங் தேஸங் அக்³க³மக்கா²யதி; ஏவமேவ கோ², பி⁴க்க²வே…பே॰… பஞ்சமங்.

    143. ‘‘Seyyathāpi , bhikkhave, ye keci sāragandhā, lohitacandanaṃ tesaṃ aggamakkhāyati; evameva kho, bhikkhave…pe… pañcamaṃ.

    144. ‘‘ஸெய்யதா²பி, பி⁴க்க²வே, யே கேசி புப்ப²க³ந்தா⁴, வஸ்ஸிகங் தேஸங் அக்³க³மக்கா²யதி; ஏவமேவ கோ², பி⁴க்க²வே…பே॰… ச²ட்ட²ங்.

    144. ‘‘Seyyathāpi, bhikkhave, ye keci pupphagandhā, vassikaṃ tesaṃ aggamakkhāyati; evameva kho, bhikkhave…pe… chaṭṭhaṃ.

    145. ‘‘ஸெய்யதா²பி, பி⁴க்க²வே, யே கேசி குட்டராஜானோ, ஸப்³பே³ தே ரஞ்ஞோ சக்கவத்திஸ்ஸ அனுயந்தா ப⁴வந்தி, ராஜா தேஸங் சக்கவத்தி அக்³க³மக்கா²யதி; ஏவமேவ கோ², பி⁴க்க²வே…பே॰… ஸத்தமங்.

    145. ‘‘Seyyathāpi, bhikkhave, ye keci kuṭṭarājāno, sabbe te rañño cakkavattissa anuyantā bhavanti, rājā tesaṃ cakkavatti aggamakkhāyati; evameva kho, bhikkhave…pe… sattamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 3-10. கூடஸுத்தாதி³வண்ணனா • 3-10. Kūṭasuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 3-10. கூடஸுத்தாதி³வண்ணனா • 3-10. Kūṭasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact