Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    51-54. ரூபஅப்பச்சக்க²கம்மாதி³ஸுத்தசதுக்கங்

    51-54. Rūpaappaccakkhakammādisuttacatukkaṃ

    657-660. ஸாவத்தி²னிதா³னங். அத² கோ² வச்ச²கொ³த்தோ பரிப்³பா³ஜகோ யேன ப⁴க³வா தேனுபஸங்கமி; உபஸங்கமித்வா ப⁴க³வதா ஸத்³தி⁴ங் ஸம்மோதி³. ஸம்மோத³னீயங் கத²ங் ஸாரணீயங் வீதிஸாரெத்வா ஏகமந்தங் நிஸீதி³. ஏகமந்தங் நிஸின்னோ கோ² வச்ச²கொ³த்தோ பரிப்³பா³ஜகோ ப⁴க³வந்தங் ஏதத³வோச – ‘‘கோ நு கோ², போ⁴ கோ³தம, ஹேது, கோ பச்சயோ, யானிமானி அனேகவிஹிதானி தி³ட்டி²க³தானி லோகே உப்பஜ்ஜந்தி – ஸஸ்ஸதோ லோகோதி வா…பே॰… நேவ ஹோதி ந ந ஹோதி ததா²க³தோ பரங் மரணாதி வா’’தி? ரூபே கோ², வச்ச², அப்பச்சக்க²கம்மா, ரூபஸமுத³யே அப்பச்சக்க²கம்மா , ரூபனிரோதே⁴ அப்பச்சக்க²கம்மா, ரூபனிரோத⁴கா³மினியா படிபதா³ய அப்பச்சக்க²கம்மா…பே॰….

    657-660. Sāvatthinidānaṃ. Atha kho vacchagotto paribbājako yena bhagavā tenupasaṅkami; upasaṅkamitvā bhagavatā saddhiṃ sammodi. Sammodanīyaṃ kathaṃ sāraṇīyaṃ vītisāretvā ekamantaṃ nisīdi. Ekamantaṃ nisinno kho vacchagotto paribbājako bhagavantaṃ etadavoca – ‘‘ko nu kho, bho gotama, hetu, ko paccayo, yānimāni anekavihitāni diṭṭhigatāni loke uppajjanti – sassato lokoti vā…pe… neva hoti na na hoti tathāgato paraṃ maraṇāti vā’’ti? Rūpe kho, vaccha, appaccakkhakammā, rūpasamudaye appaccakkhakammā , rūpanirodhe appaccakkhakammā, rūpanirodhagāminiyā paṭipadāya appaccakkhakammā…pe….

    ஸாவத்தி²னிதா³னங் . வேத³னாய கோ², வச்ச², அப்பச்சக்க²கம்மா…பே॰… வேத³னானிரோத⁴கா³மினியா படிபதா³ய அப்பச்சக்க²கம்மா…பே॰….

    Sāvatthinidānaṃ . Vedanāya kho, vaccha, appaccakkhakammā…pe… vedanānirodhagāminiyā paṭipadāya appaccakkhakammā…pe….

    ஸாவத்தி²னிதா³னங். ஸஞ்ஞாய கோ², வச்ச², அப்பச்சக்க²கம்மா…பே॰… ஸஞ்ஞானிரோத⁴கா³மினியா படிபதா³ய அப்பச்சக்க²கம்மா…பே॰….

    Sāvatthinidānaṃ. Saññāya kho, vaccha, appaccakkhakammā…pe… saññānirodhagāminiyā paṭipadāya appaccakkhakammā…pe….

    ஸாவத்தி²னிதா³னங் . ஸங்கா²ரேஸு கோ², வச்ச², அப்பச்சக்க²கம்மா…பே॰… ஸங்கா²ரனிரோத⁴கா³மினியா படிபதா³ய அப்பச்சக்க²கம்மா…பே॰…. சதுபஞ்ஞாஸமங்.

    Sāvatthinidānaṃ . Saṅkhāresu kho, vaccha, appaccakkhakammā…pe… saṅkhāranirodhagāminiyā paṭipadāya appaccakkhakammā…pe…. Catupaññāsamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 12. வச்ச²கொ³த்தஸங்யுத்தவண்ணனா • 12. Vacchagottasaṃyuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 12. வச்ச²கொ³த்தஸங்யுத்தவண்ணனா • 12. Vacchagottasaṃyuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact