Știință

    A fost descoperit un mamifer mic cât un şoarece cu o trompă ca de elefant

    Mamiferul, descoperit la marginea deşertului namibian, la baza podişului Etendeka, are coada lungă, corpul cu blană ruginie şi urechi rotunde, un nas ca trompa unui elefant şi e de mărimea unui şoarece, lung de numai 9 cm.



    Macroscelides micus. Foto: California Academy of Sciences.


    Macroscelides micus, cum a fost denumit, este o specie de chiţcan elefant, cel mai mic membru cunoscut al familiei, dar foarte diferit de alţi membri ai genului, mai mult elefant decât şoarece, conform cu analiza ADN-ului.

    Creatura mănâncă termite şi insecte, ca un furnicar, şi este neobişnuită prin faptul că este monogamă. Dă naştere la gemeni sau tripleţi, care sunt acoperiţi cu blană şi gata să meargă imediat.

    Cercetătorii de la California Academy of Sciences, cei care au făcut descoperirea, se vor întoarce în Namibia în septembrie pentru a studia habitatul animalului şi ca să îşi dea seama cum a reuşit să supravieţuiască în condiţiile atât de grele din deşert.

    13 IULIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de ştiinţă de la University of New Mexico au comparat ratele de creştere a sute de specii actuale şi dispărute, folosind inele de creştere şi dimensiunea oaselor pentru a calcula ratele de creştere la dinozauri. Ei au legat rata de creştere cu rata metabolică, măsură a consumului de energie, care împarte animalele în cele două clase, cu sânge cald şi cu sange rece.
    Atunci când vremea este fierbinte, cinteza-zebră din Australia cântă ouălelor şi aceste sunete schimbă ritmul de dezvoltare al puilor.
    Oamenii de ştiinţă australieni au descoperit o formă toxică de mercur în atmosfera şi în gheaţa din marea din jurul Antarcticii.
    Primul cântat al cocoşilor nu este o istorie, ci un privilegiu de lider, potrivit unui studiu publicat recent de cercetătorii japonezi.
    Ultima populaţie de mamuţi lânoşi a dispărut în urmă cu aproximativ 5600 ani din cauza lipsei de apă potabilă, atunci când insula St. Paul din Alaska, pe care trăiau, a fost izolată de continent.
    Un scorpion fosil vechi de 360 milioane de ani descoperit în rocile din perioada Devonian, în apropiere de Grahamstown, Africa de Sud este o specie nouă şi este cel mai vechi animal ce a trăit pe pământul vechiului continent Gondwana.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact