Ediţia în limba română
    News / Mapamond

    A fost descoperită o cameră ascunsă în piramida lui Keops

    Misiunea franco-egipteană ScanPyramids a detectat, folosind o tehnologie sofisticată, o cameră ascunsă în piramida lui Keops, în spatele faţadei de nord.



    Marea Piramidă din Giza.


    Timp de câteva luni, ingineri de la Universitatea din Cairo şi Institutul Francez HIP au scanat piramida lui Keops cu detectoare de muoni, o tehnologie japoneză, şi au sesizat prezenţa unei cavităţi ascunse în spatele faţadei de nord, cavitate care ar putea fi parte dintr-un sistem necunoscut de intrare în inima piramidei.

    Forma exactă, mărimea şi poziţia acestei structuri ar trebui să fie cunoscute în următoarea perioadă.

    În acelaşi timp, o altă cameră a fost găsită la o înălţime de 105 de metri faţă de una dintre marginile piramidei.

    Egiptologii cred că camera reală în care a fost depus faraonul Keops nu a fost încă descoperită.

    Oricum, un lucru este sigur: marea piramidă va mai rezista încă mult timp instrumentelor de cercetare ale timpului nostru.

    16 OCTOMBRIE 2016



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O echipă de arheologi sustine că a descoperit Oraşul Alb al Zeului Maimută, oraş pierdut timp de 1000 de ani în adâncul junglei din Honduras, asociat adesea cu miticul El Dorado.
    O diferenţă de căldură impresionantă între blocurile de calcar a fost găsită la patru piramide din Egipt, inclusiv la faimoasa Mare Piramidă din Giza.
    Modul cum au reuşit anticii egipteni să transporte uriaşele blocuri de piatră de 2,5 tone utilizate la construirea piramidelor a fost un lucru ce a uimit istoricii timp de secole şi a fost unul dintre subiectele preferate ale pasionaţilor de extratereştri. Acum, cercetătorii ar putea avea răspunsul.
    Imaginea luată de roverul Curiosity pe Planeta Roşie a stârnit entuziastmul vânătorilor de extratereştri. În imagine se văd forme asemănătoare cu ale unui femur de dinozaur.
    Cel mai vechi computer din lume, cum a fost numit Mecanismul din Antikythera, este un dispozitiv analog complex, format din cadrane şi rotiţe, conceput pentru a prevedea poziţiile astronomice şi eclipsele, inventat de greci acum mai bine de 2100 de ani.
    În mod obişnuit, Etiopia a fost considerată ca leagănul oamenilor moderni, deoarece aici au fost găsite cele mai vechi fosile de Homo sapiens, dar o nouă descoperire sugerează că originea oamenilor moderni s-ar putea muta în Maroc.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact