Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
6. அப⁴யஸுத்தவண்ணனா
6. Abhayasuttavaṇṇanā
237. ச²ட்டே² அஞ்ஞாணாய அத³ஸ்ஸனாயாதி அஞ்ஞாணத்தா²ய அத³ஸ்ஸனத்தா²ய. தக்³க⁴ ப⁴க³வா நீவரணாதி ஏகங்ஸேன ப⁴க³வா நீவரணா. காயகிலமதோ²தி காயத³ரதோ². சித்தகிலமதோ²தி சித்தத³ரதோ². ஸோபி மே படிப்பஸ்ஸத்³தோ⁴தி தஸ்ஸ கிர ஸத்து² ஸந்திகே ஸீதலங் உதுஸப்பாயட்டா²னங் பவிஸித்வா நிஸின்னஸ்ஸ காயத³ரதோ² படிபஸ்ஸம்பி⁴, தஸ்மிங் படிபஸ்ஸத்³தே⁴ தத³ன்வயேனேவ சித்தத³ரதோ²பி. அபிச மக்³கே³னேவஸ்ஸ ஏதங் உப⁴யம்பி பஸ்ஸத்³த⁴ந்தி வேதி³தப்³ப³ங்.
237. Chaṭṭhe aññāṇāya adassanāyāti aññāṇatthāya adassanatthāya. Taggha bhagavā nīvaraṇāti ekaṃsena bhagavā nīvaraṇā. Kāyakilamathoti kāyadaratho. Cittakilamathoti cittadaratho. Sopi me paṭippassaddhoti tassa kira satthu santike sītalaṃ utusappāyaṭṭhānaṃ pavisitvā nisinnassa kāyadaratho paṭipassambhi, tasmiṃ paṭipassaddhe tadanvayeneva cittadarathopi. Apica maggenevassa etaṃ ubhayampi passaddhanti veditabbaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 6. அப⁴யஸுத்தங் • 6. Abhayasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 6. அப⁴யஸுத்தவண்ணனா • 6. Abhayasuttavaṇṇanā