Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மிலிந்த³பஞ்ஹபாளி • Milindapañhapāḷi

    11. அபி⁴ஜானந்தஸதிபஞ்ஹோ

    11. Abhijānantasatipañho

    11. ராஜா ஆஹ ‘‘ப⁴ந்தே நாக³ஸேன, ஸப்³பா³ ஸதி அபி⁴ஜானந்தீ உப்பஜ்ஜதி , உதா³ஹு கடுமிகாவ ஸதீ’’தி? ‘‘அபி⁴ஜானந்தீபி, மஹாராஜ, கடுமிகாபி ஸதீ’’தி. ‘‘ஏவஞ்ஹி கோ², ப⁴ந்தே நாக³ஸேன, ஸப்³பா³ ஸதி அபி⁴ஜானந்தீ, நத்தி² கடுமிகா ஸதீ’’தி? ‘‘யதி³ நத்தி², மஹாராஜ, கடுமிகா ஸதி, நத்தி² கிஞ்சி ஸிப்பிகானங் கம்மாயதனேஹி வா ஸிப்பாயதனேஹி வா விஜ்ஜாட்டா²னேஹி வா கரணீயங், நிரத்த²கா ஆசரியா, யஸ்மா ச கோ², மஹாராஜ, அத்தி² கடுமிகா ஸதி, தஸ்மா அத்தி² கம்மாயதனேஹி வா ஸிப்பாயதனேஹி வா விஜ்ஜாட்டா²னேஹி வா கரணீயங், அத்தோ² ச ஆசரியேஹீ’’தி.

    11. Rājā āha ‘‘bhante nāgasena, sabbā sati abhijānantī uppajjati , udāhu kaṭumikāva satī’’ti? ‘‘Abhijānantīpi, mahārāja, kaṭumikāpi satī’’ti. ‘‘Evañhi kho, bhante nāgasena, sabbā sati abhijānantī, natthi kaṭumikā satī’’ti? ‘‘Yadi natthi, mahārāja, kaṭumikā sati, natthi kiñci sippikānaṃ kammāyatanehi vā sippāyatanehi vā vijjāṭṭhānehi vā karaṇīyaṃ, niratthakā ācariyā, yasmā ca kho, mahārāja, atthi kaṭumikā sati, tasmā atthi kammāyatanehi vā sippāyatanehi vā vijjāṭṭhānehi vā karaṇīyaṃ, attho ca ācariyehī’’ti.

    ‘‘கல்லோஸி, ப⁴ந்தே நாக³ஸேனா’’தி.

    ‘‘Kallosi, bhante nāgasenā’’ti.

    அபி⁴ஜானந்தஸதிபஞ்ஹோ ஏகாத³ஸமோ.

    Abhijānantasatipañho ekādasamo.

    ஸதிவக்³கோ³ ச²ட்டோ².

    Sativaggo chaṭṭho.

    இமஸ்மிங் வக்³கே³ ஏகாத³ஸ பஞ்ஹா.

    Imasmiṃ vagge ekādasa pañhā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact