Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (26) 6. அபி⁴ஞ்ஞாவக்³கோ³

    (26) 6. Abhiññāvaggo

    1-3. அபி⁴ஞ்ஞாஸுத்தாதி³வண்ணனா

    1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā

    254-256. ச²ட்ட²ஸ்ஸ பட²மே அபி⁴ஞ்ஞாயாதி ஜானித்வா. ஸமதோ² ச விபஸ்ஸனா சாதி சித்தேகக்³க³தா ச ஸங்கா²ரபரிக்³க³ஹவிபஸ்ஸனாஞாணஞ்ச. விஜ்ஜா ச விமுத்தி சாதி மக்³க³ஞாணவிஜ்ஜா ச ஸேஸா ஸம்பயுத்தகத⁴ம்மா ச. து³தியே அனரியபரியேஸனாதி அனரியானங் ஏஸனா க³வேஸனா. ஜராத⁴ம்மந்தி ஜராஸபா⁴வங். ஸேஸேஸுபி ஏஸேவ நயோ. ததியங் உத்தானமேவ.

    254-256. Chaṭṭhassa paṭhame abhiññāyāti jānitvā. Samatho ca vipassanā cāti cittekaggatā ca saṅkhārapariggahavipassanāñāṇañca. Vijjā ca vimutti cāti maggañāṇavijjā ca sesā sampayuttakadhammā ca. Dutiye anariyapariyesanāti anariyānaṃ esanā gavesanā. Jarādhammanti jarāsabhāvaṃ. Sesesupi eseva nayo. Tatiyaṃ uttānameva.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
    1. அபி⁴ஞ்ஞாஸுத்தங் • 1. Abhiññāsuttaṃ
    2. பரியேஸனாஸுத்தங் • 2. Pariyesanāsuttaṃ
    3. ஸங்க³ஹவத்து²ஸுத்தங் • 3. Saṅgahavatthusuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-3. அபி⁴ஞ்ஞாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-3. Abhiññāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact