Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    (10) 5. லோணகபல்லவக்³கோ³

    (10) 5. Loṇakapallavaggo

    1. அச்சாயிகஸுத்தவண்ணனா

    1. Accāyikasuttavaṇṇanā

    93. பஞ்சமஸ்ஸ பட²மே அதிபாதிகானீதி ஸீக⁴ங் பவத்தேதப்³பா³னி. கரணீயானீதி எத்த² அவஸ்ஸகே அனீயஸத்³தோ³ த³ட்ட²ப்³போ³தி ஆஹ ‘‘அவஸ்ஸகிச்சானீ’’தி. நிக்க²ந்தஸேதங்குரானீதி பீ³ஜதோ நிக்க²ந்தஸேதங்குரானி. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ.

    93. Pañcamassa paṭhame atipātikānīti sīghaṃ pavattetabbāni. Karaṇīyānīti ettha avassake anīyasaddo daṭṭhabboti āha ‘‘avassakiccānī’’ti. Nikkhantasetaṅkurānīti bījato nikkhantasetaṅkurāni. Sesamettha uttānameva.

    அச்சாயிகஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Accāyikasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 1. அச்சாயிகஸுத்தங் • 1. Accāyikasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 1. அச்சாயிகஸுத்தவண்ணனா • 1. Accāyikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact