Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    4. அச்செந்திஸுத்தங்

    4. Accentisuttaṃ

    4. ஸாவத்தி²னிதா³னங் . ஏகமந்தங் டி²தா கோ² ஸா தே³வதா ப⁴க³வதோ ஸந்திகே இமங் கா³த²ங் அபா⁴ஸி –

    4. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ ṭhitā kho sā devatā bhagavato santike imaṃ gāthaṃ abhāsi –

    ‘‘அச்செந்தி காலா தரயந்தி ரத்தியோ,

    ‘‘Accenti kālā tarayanti rattiyo,

    வயோகு³ணா அனுபுப்³ப³ங் ஜஹந்தி;

    Vayoguṇā anupubbaṃ jahanti;

    ஏதங் ப⁴யங் மரணே பெக்க²மானோ,

    Etaṃ bhayaṃ maraṇe pekkhamāno,

    புஞ்ஞானி கயிராத² ஸுகா²வஹானீ’’தி.

    Puññāni kayirātha sukhāvahānī’’ti.

    ‘‘அச்செந்தி காலா தரயந்தி ரத்தியோ,

    ‘‘Accenti kālā tarayanti rattiyo,

    வயோகு³ணா அனுபுப்³ப³ங் ஜஹந்தி;

    Vayoguṇā anupubbaṃ jahanti;

    ஏதங் ப⁴யங் மரணே பெக்க²மானோ,

    Etaṃ bhayaṃ maraṇe pekkhamāno,

    லோகாமிஸங் பஜஹே ஸந்திபெக்கோ²’’தி.

    Lokāmisaṃ pajahe santipekkho’’ti.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 4. அச்செந்திஸுத்தவண்ணனா • 4. Accentisuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 4. அச்செந்திஸுத்தவண்ணனா • 4. Accentisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact