Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    5. அசேலகவக்³கோ³

    5. Acelakavaggo

    1. அசேலகஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    1. Acelakasikkhāpadavaṇṇanā

    269. அசேலகவக்³க³ஸ்ஸ 9 பட²மஸிக்கா²பதே³ – பரிவேஸனந்தி பரிவிஸனட்டா²னங். பரிப்³பா³ஜகஸமாபன்னோதி பப்³ப³ஜ்ஜங் ஸமாபன்னோ. தே³தி ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸாதி ஸமதித்திகங் யாகு³பத்தங் ஏகபயோகே³ன தே³தி, ஏகங் பாசித்தியங். அவச்சி²ந்தி³த்வா அவச்சி²ந்தி³த்வா தே³தி, பயோகே³ பயோகே³ பாசித்தியங். ஏஸேவ நயோ பூவப⁴த்தாதீ³ஸு. தித்தி²யே அதித்தி²யஸஞ்ஞீதி மாதா வா பிதா வா தித்தி²யேஸு பப்³ப³ஜதி, தேஸங் மாதாபிதுஸஞ்ஞாய தெ³ந்தஸ்ஸாபி பாசித்தியமேவ ஹோதி. தா³பேதீதி அனுபஸம்பன்னேன தா³பேதி.

    269. Acelakavaggassa 9 paṭhamasikkhāpade – parivesananti parivisanaṭṭhānaṃ. Paribbājakasamāpannoti pabbajjaṃ samāpanno. Deti āpatti pācittiyassāti samatittikaṃ yāgupattaṃ ekapayogena deti, ekaṃ pācittiyaṃ. Avacchinditvā avacchinditvā deti, payoge payoge pācittiyaṃ. Eseva nayo pūvabhattādīsu. Titthiye atitthiyasaññīti mātā vā pitā vā titthiyesu pabbajati, tesaṃ mātāpitusaññāya dentassāpi pācittiyameva hoti. Dāpetīti anupasampannena dāpeti.

    273. உபனிக்கி²பித்வா தே³தீதி ததா²ரூபே பா⁴ஜனே ட²பெத்வா தங் பா⁴ஜனங் தேஸங் ஸந்திகே பூ⁴மியங் நிக்கி²பித்வா தே³தி, தேஸங் வா பா⁴ஜனங் நிக்கி²பாபெத்வா தத்த² தே³தி, பத்தங் ஆதா⁴ரகே வா பூ⁴மியங் வா ட²பெத்வாபி ‘‘இதோ க³ண்ஹதா²’’தி வத்துங் வட்டதி. ஸசே தித்தி²யோ வத³தி ‘‘மய்ஹங் நாம இத³ங் ஸந்தகங், இத⁴ ந ஆகிரதா²’’தி ஆகிரிதப்³ப³ங். தஸ்ஸ ஸந்தகத்தா ஸஹத்தா² தா³னங் நாம ந ஹோதி. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ.

    273.Upanikkhipitvā detīti tathārūpe bhājane ṭhapetvā taṃ bhājanaṃ tesaṃ santike bhūmiyaṃ nikkhipitvā deti, tesaṃ vā bhājanaṃ nikkhipāpetvā tattha deti, pattaṃ ādhārake vā bhūmiyaṃ vā ṭhapetvāpi ‘‘ito gaṇhathā’’ti vattuṃ vaṭṭati. Sace titthiyo vadati ‘‘mayhaṃ nāma idaṃ santakaṃ, idha na ākirathā’’ti ākiritabbaṃ. Tassa santakattā sahatthā dānaṃ nāma na hoti. Sesamettha uttānameva.

    ஏளகலோமஸமுட்டா²னங் – கிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    Eḷakalomasamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    அசேலகஸிக்கா²பத³ங் பட²மங்.

    Acelakasikkhāpadaṃ paṭhamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 5. அசேலகவக்³கோ³ • 5. Acelakavaggo

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 1. அசேலகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Acelakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 1. அசேலகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Acelakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. அசேலகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Acelakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 1. அசேலகஸிக்கா²பத³-அத்த²யோஜனா • 1. Acelakasikkhāpada-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact