Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    5. அசேலகவக்³கோ³

    5. Acelakavaggo

    169. அசேலகஸ்ஸ, வா பரிப்³பா³ஜகஸ்ஸ வா பரிப்³பா³ஜிகாய வா ஸஹத்தா² கா²த³னீயங் வா போ⁴ஜனீயங் வா தெ³ந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. தே³தி, பயோகே³ து³க்கடங்; தி³ன்னே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    169. Acelakassa, vā paribbājakassa vā paribbājikāya vā sahatthā khādanīyaṃ vā bhojanīyaṃ vā dento dve āpattiyo āpajjati. Deti, payoge dukkaṭaṃ; dinne āpatti pācittiyassa.

    பி⁴க்கு²ங் – ‘‘ஏஹாவுஸோ, கா³மங் வா நிக³மங் வா பிண்டா³ய பவிஸிஸ்ஸாமா’’தி தஸ்ஸ தா³பெத்வா வா அதா³பெத்வா வா உய்யோஜெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. உய்யோஜேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; உய்யோஜிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Bhikkhuṃ – ‘‘ehāvuso, gāmaṃ vā nigamaṃ vā piṇḍāya pavisissāmā’’ti tassa dāpetvā vā adāpetvā vā uyyojento dve āpattiyo āpajjati. Uyyojeti, payoge dukkaṭaṃ; uyyojite āpatti pācittiyassa.

    ஸபோ⁴ஜனே குலே அனுபக²ஜ்ஜ நிஸஜ்ஜங் கப்பெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. நிஸீத³தி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிஸின்னே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Sabhojane kule anupakhajja nisajjaṃ kappento dve āpattiyo āpajjati. Nisīdati, payoge dukkaṭaṃ; nisinne āpatti pācittiyassa.

    மாதுகா³மேன ஸத்³தி⁴ங் ரஹோ படிச்ச²ன்னே ஆஸனே நிஸஜ்ஜங் கப்பெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. நிஸீத³தி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிஸின்னே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Mātugāmena saddhiṃ raho paṭicchanne āsane nisajjaṃ kappento dve āpattiyo āpajjati. Nisīdati, payoge dukkaṭaṃ; nisinne āpatti pācittiyassa.

    மாதுகா³மேன ஸத்³தி⁴ங் ஏகோ ஏகாய ரஹோ நிஸஜ்ஜங் கப்பெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. நிஸீத³தி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிஸின்னே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Mātugāmena saddhiṃ eko ekāya raho nisajjaṃ kappento dve āpattiyo āpajjati. Nisīdati, payoge dukkaṭaṃ; nisinne āpatti pācittiyassa.

    நிமந்திதோ ஸப⁴த்தோ ஸமானோ புரேப⁴த்தங் பச்சா²ப⁴த்தங் குலேஸு சாரித்தங் ஆபஜ்ஜந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பட²மங் பாத³ங் உம்மாரங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; து³தியங் பாத³ங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Nimantito sabhatto samāno purebhattaṃ pacchābhattaṃ kulesu cārittaṃ āpajjanto dve āpattiyo āpajjati. Paṭhamaṃ pādaṃ ummāraṃ atikkāmeti, āpatti dukkaṭassa; dutiyaṃ pādaṃ atikkāmeti, āpatti pācittiyassa.

    ததுத்தரி பே⁴ஸஜ்ஜங் விஞ்ஞாபெந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. விஞ்ஞாபேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; விஞ்ஞாபிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Tatuttari bhesajjaṃ viññāpento dve āpattiyo āpajjati. Viññāpeti, payoge dukkaṭaṃ; viññāpite āpatti pācittiyassa.

    உய்யுத்தங் ஸேனங் த³ஸ்ஸனாய க³ச்ச²ந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி . க³ச்ச²தி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; யத்த² டி²தோ பஸ்ஸதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Uyyuttaṃ senaṃ dassanāya gacchanto dve āpattiyo āpajjati . Gacchati, āpatti dukkaṭassa; yattha ṭhito passati, āpatti pācittiyassa.

    அதிரேகதிரத்தங் ஸேனாய வஸந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. வஸதி, பயோகே³ து³க்கடங்; வஸிதே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Atirekatirattaṃ senāya vasanto dve āpattiyo āpajjati. Vasati, payoge dukkaṭaṃ; vasite āpatti pācittiyassa.

    உய்யோதி⁴கங் க³ச்ச²ந்தோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. க³ச்ச²தி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; யத்த² டி²தோ பஸ்ஸதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.

    Uyyodhikaṃ gacchanto dve āpattiyo āpajjati. Gacchati, āpatti dukkaṭassa; yattha ṭhito passati, āpatti pācittiyassa.

    அசேலகவக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Acelakavaggo pañcamo.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact