Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā

    அத்³தா⁴னஸமுட்டா²னவண்ணனா

    Addhānasamuṭṭhānavaṇṇanā

    265. அத்³தா⁴னநாவங் பணீதந்தி ‘‘பி⁴க்கு²னியா ஸத்³தி⁴ங் ஸங்விதா⁴ய ஏகத்³தா⁴னமக்³க³ங் படிபஜ்ஜெய்ய, ஏகங் நாவங் அபி⁴ருஹெய்ய, பணீதபோ⁴ஜனானி அகி³லானோ அத்தனோ அத்தா²ய விஞ்ஞாபெத்வா பு⁴ஞ்ஜெய்யா’’தி வுத்தஸிக்கா²பத³த்தயங். மாதுகா³மேன ஸங்ஹரேதி மாதுகா³மேன ஸத்³தி⁴ங் ஸங்விதா⁴ய க³மனஞ்ச ‘‘ஸம்பா³தே⁴ லோமங் ஸங்ஹராபெய்யா’’தி வுத்தஸிக்கா²பத³ஞ்ச. த⁴ஞ்ஞங் நிமந்திதா சேவாதி ‘‘த⁴ஞ்ஞங் விஞ்ஞாபெத்வா வா’’தி ச ‘‘நிமந்திதா வா பவாரிதா வா கா²த³னீயங் வா போ⁴ஜனீயங் வா கா²தெ³ய்ய வா பு⁴ஞ்ஜெய்ய வா’’தி வுத்தஸிக்கா²பத³ஞ்ச. அட்ட² சாதி பி⁴க்கு²னீனங் வுத்தா அட்ட² பாடிதே³ஸனீயா வா.

    265.Addhānanāvaṃ paṇītanti ‘‘bhikkhuniyā saddhiṃ saṃvidhāya ekaddhānamaggaṃ paṭipajjeyya, ekaṃ nāvaṃ abhiruheyya, paṇītabhojanāni agilāno attano atthāya viññāpetvā bhuñjeyyā’’ti vuttasikkhāpadattayaṃ. Mātugāmena saṃhareti mātugāmena saddhiṃ saṃvidhāya gamanañca ‘‘sambādhe lomaṃ saṃharāpeyyā’’ti vuttasikkhāpadañca. Dhaññaṃ nimantitā cevāti ‘‘dhaññaṃ viññāpetvā vā’’ti ca ‘‘nimantitā vā pavāritā vā khādanīyaṃ vā bhojanīyaṃ vā khādeyya vā bhuñjeyya vā’’ti vuttasikkhāpadañca. Aṭṭha cāti bhikkhunīnaṃ vuttā aṭṭha pāṭidesanīyā vā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi / 8. அத்³தா⁴னஸமுட்டா²னங் • 8. Addhānasamuṭṭhānaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / ஸமுட்டா²னஸீஸவண்ணனா • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / அத்³தா⁴னஸமுட்டா²னவண்ணனா • Addhānasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact