Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வினயவினிச்ச²ய-உத்தரவினிச்ச²ய • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    அதி⁴கரணபச்சயகதா²

    Adhikaraṇapaccayakathā

    285.

    285.

    விவாதா³தி⁴கரணம்ஹா, கதி ஆபத்தியோ ஸியுங்?

    Vivādādhikaraṇamhā, kati āpattiyo siyuṃ?

    விவாதா³தி⁴கரணம்ஹா, த்³வே பனாபத்தியோ ஸியுங்.

    Vivādādhikaraṇamhā, dve panāpattiyo siyuṃ.

    286.

    286.

    பாசித்தி உபஸம்பன்னங், ஹோதி ஓமஸதோ பன;

    Pācitti upasampannaṃ, hoti omasato pana;

    பி⁴க்கு²ஸ்ஸானுபஸம்பன்னங், ஓமஸந்தஸ்ஸ து³க்கடங்.

    Bhikkhussānupasampannaṃ, omasantassa dukkaṭaṃ.

    287.

    287.

    அனுவாதா³தி⁴கரண-பச்சயாபத்தியோ கதி?

    Anuvādādhikaraṇa-paccayāpattiyo kati?

    அனுவாதா³தி⁴கரண-பச்சயா திவிதா⁴ ஸியுங்.

    Anuvādādhikaraṇa-paccayā tividhā siyuṃ.

    288.

    288.

    அனுத்³த⁴ங்ஸேதி சே பி⁴க்கு²ங், அமூலந்திமவத்து²னா;

    Anuddhaṃseti ce bhikkhuṃ, amūlantimavatthunā;

    ஸங்கா⁴தி³ஸேஸமாபத்தி-மாபஜ்ஜதி, ந ஸங்ஸயோ.

    Saṅghādisesamāpatti-māpajjati, na saṃsayo.

    289.

    289.

    ததா² ஸங்கா⁴தி³ஸேஸேன, அனுத்³த⁴ங்ஸேதி சே பன;

    Tathā saṅghādisesena, anuddhaṃseti ce pana;

    பாசித்தி, து³க்கடங் வுத்தங், ததா²சாரவிபத்தியா.

    Pācitti, dukkaṭaṃ vuttaṃ, tathācāravipattiyā.

    290.

    290.

    ஆபத்திபச்சயா வுத்தா, கதி ஆபத்தியோ பன?

    Āpattipaccayā vuttā, kati āpattiyo pana?

    ஆபத்திபச்சயா வுத்தா, சதஸ்ஸோவ மஹேஸினா.

    Āpattipaccayā vuttā, catassova mahesinā.

    291.

    291.

    ஜானங் பாராஜிகங் த⁴ம்மங், ஸசே சா²தே³தி பி⁴க்கு²னீ;

    Jānaṃ pārājikaṃ dhammaṃ, sace chādeti bhikkhunī;

    சுதா, து²ல்லச்சயங் ஹோதி, ஸசே வேமதிகா ஸியா.

    Cutā, thullaccayaṃ hoti, sace vematikā siyā.

    292.

    292.

    பாசித்தி பி⁴க்கு² ஸங்கா⁴தி³-ஸேஸங் சா²தே³தி சே பன;

    Pācitti bhikkhu saṅghādi-sesaṃ chādeti ce pana;

    ததா²சாரவிபத்திங் து, ஸசே சா²தே³தி து³க்கடங்.

    Tathācāravipattiṃ tu, sace chādeti dukkaṭaṃ.

    293.

    293.

    ஆபத்தியோ ஹி கிச்சாதி⁴-கரணபச்சயா கதி?

    Āpattiyo hi kiccādhi-karaṇapaccayā kati?

    பஞ்சேவ ஹொந்தி கிச்சாதி⁴-கரணபச்சயா பன.

    Pañceva honti kiccādhi-karaṇapaccayā pana.

    294.

    294.

    ஸமனுபா⁴ஸனாயேவ, ஞத்தியா து³க்கடங் பு²ஸே;

    Samanubhāsanāyeva, ñattiyā dukkaṭaṃ phuse;

    ஸமணீ அச்சஜந்தீவ, உக்கி²த்தஸ்ஸானுவத்திகா.

    Samaṇī accajantīva, ukkhittassānuvattikā.

    295.

    295.

    து²ல்லச்சயங் த்³வயங் த்³வீஹி, கம்மவாசாஹி ஸா பு²ஸே;

    Thullaccayaṃ dvayaṃ dvīhi, kammavācāhi sā phuse;

    கம்மவாசாய ஓஸானே, தஸ்ஸா பாராஜிகங் ஸியா.

    Kammavācāya osāne, tassā pārājikaṃ siyā.

    296.

    296.

    ஸமனுபா⁴ஸனாயேவ, பே⁴த³கஸ்ஸானுவத்திகா;

    Samanubhāsanāyeva, bhedakassānuvattikā;

    ந பரிச்சஜதி தங் லத்³தி⁴ங், ஹோதி ஸங்கா⁴தி³ஸேஸதா.

    Na pariccajati taṃ laddhiṃ, hoti saṅghādisesatā.

    297.

    297.

    ஸமனுபா⁴ஸனாயேவ, பாபிகாய ச தி³ட்டி²யா;

    Samanubhāsanāyeva, pāpikāya ca diṭṭhiyā;

    யாவததியகங் தஸ்ஸா, பாசித்தச்சஜதோபி ச.

    Yāvatatiyakaṃ tassā, pācittaccajatopi ca.

    அதி⁴கரணபச்சயகதா².

    Adhikaraṇapaccayakathā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact