Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૫. મુણ્ડરાજવગ્ગો

    5. Muṇḍarājavaggo

    ૧. આદિયસુત્તવણ્ણના

    1. Ādiyasuttavaṇṇanā

    ૪૧. પઞ્ચમસ્સ પઠમે ભોગાનં આદિયાતિ ભોગાનં આદાતબ્બકારણાનિ. ઉટ્ઠાનવીરિયાધિગતેહીતિ ઉટ્ઠાનસઙ્ખાતેન વીરિયેન અધિગતેહિ. બાહાબલપરિચિતેહીતિ બાહુબલેન સઞ્ચિતેહિ. સેદાવક્ખિત્તેહીતિ સેદં અવક્ખિપેત્વા ઉપ્પાદિતેહિ. ધમ્મિકેહીતિ ધમ્મયુત્તેહિ. ધમ્મલદ્ધેહીતિ દસકુસલકમ્મં અકોપેત્વા લદ્ધેહિ. પીણેતીતિ પીણિતં થૂલં કરોતિ. સેસમેત્થ ચતુક્કનિપાતે વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બં. દુતિયં ઉત્તાનત્થમેવ.

    41. Pañcamassa paṭhame bhogānaṃ ādiyāti bhogānaṃ ādātabbakāraṇāni. Uṭṭhānavīriyādhigatehīti uṭṭhānasaṅkhātena vīriyena adhigatehi. Bāhābalaparicitehīti bāhubalena sañcitehi. Sedāvakkhittehīti sedaṃ avakkhipetvā uppāditehi. Dhammikehīti dhammayuttehi. Dhammaladdhehīti dasakusalakammaṃ akopetvā laddhehi. Pīṇetīti pīṇitaṃ thūlaṃ karoti. Sesamettha catukkanipāte vuttanayeneva veditabbaṃ. Dutiyaṃ uttānatthameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. આદિયસુત્તં • 1. Ādiyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૨. આદિયસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Ādiyasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact