Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    10-11. ஆகா⁴தபடிவினயஸுத்தாதி³வண்ணனா

    10-11. Āghātapaṭivinayasuttādivaṇṇanā

    30-31. த³ஸமே ஆகா⁴தபடிவினயாதி ஆகா⁴தஸ்ஸ படிவினயகாரணானி. தங் குதெத்த² லப்³பா⁴தி ‘‘தங் அனத்த²சரணங் மா அஹோஸீ’’தி ஏதஸ்மிங் புக்³க³லே குதோ லப்³பா⁴, கேன காரணேன ஸக்கா லத்³து⁴ங், ‘‘பரோ நாம பரஸ்ஸ அத்தனோ சித்தருசியா அனத்த²ங் கரோதீ’’தி ஏவங் சிந்தெத்வா ஆகா⁴தங் படிவினேதி. அத² வா ஸசாஹங் கோபங் கரெய்யங், தங் கோபகரணங் எத்த² புக்³க³லே குதோ லப்³பா⁴, கேன காரணேன லத்³த⁴ப்³ப³ந்தி அத்தோ². குதோ லாபா⁴திபி பாடோ². ஸசாஹங் எத்த² கோபங் கரெய்யங், தஸ்மிங் மே கோபகரணே குதோ லாபா⁴ லாபா⁴, நாம கே ஸியுந்தி அத்தோ². இமஸ்மிஞ்ச அத்தே² ந்தி நிபாதமத்தமேவ ஹோதி. ஏகாத³ஸமே அனுபுப்³ப³னிரோதா⁴தி அனுபடிபாடினிரோதா⁴. ஸேஸங் ஸப்³ப³த்த² உத்தானத்த²மேவாதி.

    30-31. Dasame āghātapaṭivinayāti āghātassa paṭivinayakāraṇāni. Taṃkutettha labbhāti ‘‘taṃ anatthacaraṇaṃ mā ahosī’’ti etasmiṃ puggale kuto labbhā, kena kāraṇena sakkā laddhuṃ, ‘‘paro nāma parassa attano cittaruciyā anatthaṃ karotī’’ti evaṃ cintetvā āghātaṃ paṭivineti. Atha vā sacāhaṃ kopaṃ kareyyaṃ, taṃ kopakaraṇaṃ ettha puggale kuto labbhā, kena kāraṇena laddhabbanti attho. Kuto lābhātipi pāṭho. Sacāhaṃ ettha kopaṃ kareyyaṃ, tasmiṃ me kopakaraṇe kuto lābhā lābhā, nāma ke siyunti attho. Imasmiñca atthe tanti nipātamattameva hoti. Ekādasame anupubbanirodhāti anupaṭipāṭinirodhā. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    ஸத்தாவாஸவக்³கோ³ ததியோ.

    Sattāvāsavaggo tatiyo.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
    10. ஆகா⁴தபடிவினயஸுத்தங் • 10. Āghātapaṭivinayasuttaṃ
    11. அனுபுப்³ப³னிரோத⁴ஸுத்தங் • 11. Anupubbanirodhasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)
    10. ஆகா⁴தபடிவினயஸுத்தவண்ணனா • 10. Āghātapaṭivinayasuttavaṇṇanā
    11. அனுபுப்³ப³னிரோத⁴ஸுத்தவண்ணனா • 11. Anupubbanirodhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact