Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi |
6. அஜ்ஜுனபுப்பி²யத்தே²ரஅபதா³னங்
6. Ajjunapupphiyattheraapadānaṃ
28.
28.
‘‘சந்த³பா⁴கா³னதீ³தீரே , அஹோஸிங் கின்னரோ ததா³;
‘‘Candabhāgānadītīre , ahosiṃ kinnaro tadā;
அத்³த³ஸங் விரஜங் பு³த்³த⁴ங், ஸயம்பு⁴ங் அபராஜிதங்.
Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, sayambhuṃ aparājitaṃ.
29.
29.
‘‘பஸன்னசித்தோ ஸுமனோ, வேத³ஜாதோ கதஞ்ஜலீ;
‘‘Pasannacitto sumano, vedajāto katañjalī;
க³ஹெத்வா அஜ்ஜுனங் புப்ப²ங், ஸயம்பு⁴ங் அபி⁴பூஜயிங்.
Gahetvā ajjunaṃ pupphaṃ, sayambhuṃ abhipūjayiṃ.
30.
30.
‘‘தேன கம்மேன ஸுகதேன, சேதனாபணிதீ⁴ஹி ச;
‘‘Tena kammena sukatena, cetanāpaṇidhīhi ca;
ஜஹித்வா கின்னரங் தே³ஹங், தாவதிங்ஸமக³ச்ச²ஹங்.
Jahitvā kinnaraṃ dehaṃ, tāvatiṃsamagacchahaṃ.
31.
31.
‘‘ச²த்திங்ஸக்க²த்துங் தே³விந்தோ³, தே³வரஜ்ஜமகாரயிங்;
‘‘Chattiṃsakkhattuṃ devindo, devarajjamakārayiṃ;
த³ஸக்க²த்துங் சக்கவத்தீ, மஹாரஜ்ஜமகாரயிங்.
Dasakkhattuṃ cakkavattī, mahārajjamakārayiṃ.
32.
32.
‘‘பதே³ஸரஜ்ஜங் விபுலங், க³ணனாதோ அஸங்கி²யங்;
‘‘Padesarajjaṃ vipulaṃ, gaṇanāto asaṅkhiyaṃ;
33.
33.
‘‘குஸலங் விஜ்ஜதே மய்ஹங், பப்³ப³ஜிங் அனகா³ரியங்;
‘‘Kusalaṃ vijjate mayhaṃ, pabbajiṃ anagāriyaṃ;
பூஜாரஹோ அஹங் அஜ்ஜ, ஸக்யபுத்தஸ்ஸ ஸாஸனே.
Pūjāraho ahaṃ ajja, sakyaputtassa sāsane.
34.
34.
‘‘கிலேஸா ஜா²பிதா மய்ஹங்…பே॰… விஹராமி அனாஸவோ.
‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.
35.
35.
‘‘ஸ்வாக³தங் வத மே ஆஸி…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.
‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.
36.
36.
‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா அஜ்ஜுனபுப்பி²யோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ
Itthaṃ sudaṃ āyasmā ajjunapupphiyo thero imā gāthāyo
அபா⁴ஸித்தா²தி.
Abhāsitthāti.
அஜ்ஜுனபுப்பி²யத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ச²ட்ட²ங்.
Ajjunapupphiyattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.
Footnotes: