Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    25. அகப்பியஸயனநித்³தே³ஸோ

    25. Akappiyasayananiddeso

    அகப்பியஸயனானீதி –

    Akappiyasayanānīti –

    187.

    187.

    ஆஸந்தீ³ தூலீ பல்லங்கோ, படிகங் கோ³னசித்தகங்;

    Āsandī tūlī pallaṅko, paṭikaṃ gonacittakaṃ;

    படலீ விகதீ உத்³த³-லோமீ ஏகந்தலோமிகா.

    Paṭalī vikatī udda-lomī ekantalomikā.

    188.

    188.

    குத்தங் கோஸெய்யங் கட்டிஸ்ஸங், ஹத்தி²அஸ்ஸரத²த்த²ரா;

    Kuttaṃ koseyyaṃ kaṭṭissaṃ, hatthiassarathattharā;

    ஜினப்பவேணிகத³லீ-மிக³ப்பவரஅத்த²ரா.

    Jinappaveṇikadalī-migappavaraattharā.

    189.

    189.

    ஸலோஹிதவிதானஞ்சு-ப⁴தோரத்தூபதா⁴னகங் ;

    Salohitavitānañcu-bhatorattūpadhānakaṃ ;

    அகப்பியானி ஏதானி, து³க்கடங் பரிபு⁴ஞ்ஜதோ.

    Akappiyāni etāni, dukkaṭaṃ paribhuñjato.

    190.

    190.

    ஆஸந்தா³தி³த்தயா ஸேஸே, லப்³ப⁴தே கி³ஹிஸந்தகே;

    Āsandādittayā sese, labbhate gihisantake;

    த⁴ம்மாஸனே ச ப⁴த்தக்³கே³, க⁴ரே சாபி நிஸீதி³துங்;

    Dhammāsane ca bhattagge, ghare cāpi nisīdituṃ;

    பூ⁴மத்த²ரணஸங்கே²பே, ஸயிதுஞ்சாபி கப்பதி.

    Bhūmattharaṇasaṅkhepe, sayituñcāpi kappati.

    191.

    191.

    சதுரங்ஸபீடா² ஸத்தங்கா³, பஞ்சங்கா³ உச்சபாத³கா;

    Caturaṃsapīṭhā sattaṅgā, pañcaṅgā uccapādakā;

    தூலோனத்³தா⁴ க⁴ரேயேவ, மஞ்சபீடா² நிஸீதி³துங்.

    Tūlonaddhā ghareyeva, mañcapīṭhā nisīdituṃ.

    192.

    192.

    சோளவாகுண்ணபண்ணானங், திணானஞ்சேவ பூரிதா;

    Coḷavākuṇṇapaṇṇānaṃ, tiṇānañceva pūritā;

    சீவரச்ச²வியோ பஞ்ச, பி⁴ஸீ ஸப்³ப³த்த² கப்பியா.

    Cīvaracchaviyo pañca, bhisī sabbattha kappiyā.

    193.

    193.

    தூலத்தயங் பி⁴ஸிக³ப்³போ⁴, லோமானி மிக³பக்கி²னங்;

    Tūlattayaṃ bhisigabbho, lomāni migapakkhinaṃ;

    பி³ம்போ³ஹனே அனுஞ்ஞாதங், தூலவஜ்ஜா மஸூரகே.

    Bimbohane anuññātaṃ, tūlavajjā masūrake.

    194.

    194.

    மனுஸ்ஸலோமமுண்ணாயங், பண்ணே புப்ப²ங் தமாலகங்;

    Manussalomamuṇṇāyaṃ, paṇṇe pupphaṃ tamālakaṃ;

    ஸுத்³த⁴ங் ந ஆஸனஞ்சேவ, லப்³ப⁴மப்படிவெக்கி²தந்தி.

    Suddhaṃ na āsanañceva, labbhamappaṭivekkhitanti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact