Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    9. அக்க²மஸுத்தவண்ணனா

    9. Akkhamasuttavaṇṇanā

    139. நவமே ஹத்தி²காயந்தி ஹத்தி²க⁴டங். ஸேஸேஸுபி ஏஸேவ நயோ. ஸங்கா³மே அவசரந்தீதி ஸங்கா³மாவசரா. ஏகிஸ்ஸா வா திணோத³கத³த்தியா விமானிதோதி ஏகதி³வஸங் ஏகேன திணோத³கதா³னேன விமானிதோ, ஏகதி³வஸமத்தங் அலத்³த⁴திணோத³கோதி அத்தோ². இதோ பரம்பி ஏஸேவ நயோ. ந ஸக்கோதி சித்தங் ஸமாத³ஹிதுந்தி ஆரம்மணே சித்தங் ஸம்மா ட²பேதுங் ந ஸக்கோதி. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ. இமஸ்மிங் பன ஸுத்தே வட்டவிவட்டங் கதி²தந்தி வேதி³தப்³ப³ங்.

    139. Navame hatthikāyanti hatthighaṭaṃ. Sesesupi eseva nayo. Saṅgāme avacarantīti saṅgāmāvacarā. Ekissāvā tiṇodakadattiyā vimānitoti ekadivasaṃ ekena tiṇodakadānena vimānito, ekadivasamattaṃ aladdhatiṇodakoti attho. Ito parampi eseva nayo. Na sakkoti cittaṃ samādahitunti ārammaṇe cittaṃ sammā ṭhapetuṃ na sakkoti. Sesamettha uttānameva. Imasmiṃ pana sutte vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitanti veditabbaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 9. அக்க²மஸுத்தங் • 9. Akkhamasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 5-9. பத்த²னாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5-9. Patthanāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact