Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
11. அகுஸலவிதக்கஸுத்தவண்ணனா
11. Akusalavitakkasuttavaṇṇanā
231. ஏகாத³ஸமே அகுஸலே விதக்கேதி காமவிதக்காத³யோ தயோ மஹாவிதக்கே. அயோனிஸோ மனஸிகாராதி அனுபாயமனஸிகாரேன. ஸோதி ஸோ த்வங். அயோனிஸோ படினிஸ்ஸஜ்ஜாதி ஏதங் அனுபாயமனஸிகாரங் வஜ்ஜேஹி. ஸத்தா²ரந்தி இமாய கா³தா²ய பாஸாதி³ககம்மட்டா²னங் கதே²தி. பீதிஸுக²மஸங்ஸயந்தி ஏகங்ஸேனேவ ப³லவபீதிஞ்ச ஸுக²ஞ்ச அதி⁴க³மிஸ்ஸஸி. ஏகாத³ஸமங்.
231. Ekādasame akusale vitakketi kāmavitakkādayo tayo mahāvitakke. Ayoniso manasikārāti anupāyamanasikārena. Soti so tvaṃ. Ayoniso paṭinissajjāti etaṃ anupāyamanasikāraṃ vajjehi. Satthāranti imāya gāthāya pāsādikakammaṭṭhānaṃ katheti. Pītisukhamasaṃsayanti ekaṃseneva balavapītiñca sukhañca adhigamissasi. Ekādasamaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 11. அகுஸலவிதக்கஸுத்தங் • 11. Akusalavitakkasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 11. அகுஸலவிதக்கஸுத்தவண்ணனா • 11. Akusalavitakkasuttavaṇṇanā