Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    9. அம்ப³பாலிதே²ரீஅபதா³னங்

    9. Ambapālitherīapadānaṃ

    204.

    204.

    ‘‘யோ ரங்ஸிபு²ஸிதாவேளோ, பு²ஸ்ஸோ நாம மஹாமுனி;

    ‘‘Yo raṃsiphusitāveḷo, phusso nāma mahāmuni;

    தஸ்ஸாஹங் ப⁴கி³னீ ஆஸிங், அஜாயிங் க²த்தியே குலே.

    Tassāhaṃ bhaginī āsiṃ, ajāyiṃ khattiye kule.

    205.

    205.

    ‘‘தஸ்ஸ த⁴ம்மங் ஸுணித்வாஹங், விப்பஸன்னேன சேதஸா;

    ‘‘Tassa dhammaṃ suṇitvāhaṃ, vippasannena cetasā;

    மஹாதா³னங் த³தி³த்வான, பத்த²யிங் ரூபஸம்பத³ங்.

    Mahādānaṃ daditvāna, patthayiṃ rūpasampadaṃ.

    206.

    206.

    ‘‘ஏகதிங்ஸே இதோ கப்பே, ஸிகீ² லோகக்³க³னாயகோ;

    ‘‘Ekatiṃse ito kappe, sikhī lokagganāyako;

    உப்பன்னோ லோகபஜ்ஜோதோ, திலோகஸரணோ ஜினோ.

    Uppanno lokapajjoto, tilokasaraṇo jino.

    207.

    207.

    ‘‘ததா³ருணபுரே ரம்மே, ப்³ராஹ்மஞ்ஞகுலஸம்ப⁴வா;

    ‘‘Tadāruṇapure ramme, brāhmaññakulasambhavā;

    விமுத்தசித்தங் குபிதா, பி⁴க்கு²னிங் அபி⁴ஸாபயிங்.

    Vimuttacittaṃ kupitā, bhikkhuniṃ abhisāpayiṃ.

    208.

    208.

    ‘‘வேஸிகாவ அனாசாரா, ஜினஸாஸனதூ³ஸிகா;

    ‘‘Vesikāva anācārā, jinasāsanadūsikā;

    ஏவங் அக்கோஸயித்வான, தேன பாபேன கம்முனா.

    Evaṃ akkosayitvāna, tena pāpena kammunā.

    209.

    209.

    ‘‘தா³ருணங் நிரயங் க³ந்த்வா, மஹாது³க்க²ஸமப்பிதா;

    ‘‘Dāruṇaṃ nirayaṃ gantvā, mahādukkhasamappitā;

    ததோ சுதா மனுஸ்ஸேஸு, உபபன்னா தபஸ்ஸினீ.

    Tato cutā manussesu, upapannā tapassinī.

    210.

    210.

    ‘‘த³ஸஜாதிஸஹஸ்ஸானி, க³ணிகத்தமகாரயிங்;

    ‘‘Dasajātisahassāni, gaṇikattamakārayiṃ;

    தம்ஹா பாபா ந முச்சிஸ்ஸங், பு⁴த்வா து³ட்ட²விஸங் யதா².

    Tamhā pāpā na muccissaṃ, bhutvā duṭṭhavisaṃ yathā.

    211.

    211.

    ‘‘ப்³ரஹ்மசரியமஸேவிஸ்ஸங் 1, கஸ்ஸபே ஜினஸாஸனே;

    ‘‘Brahmacariyamasevissaṃ 2, kassape jinasāsane;

    தேன கம்மவிபாகேன, அஜாயிங் தித³ஸே புரே.

    Tena kammavipākena, ajāyiṃ tidase pure.

    212.

    212.

    ‘‘பச்சி²மே ப⁴வே ஸம்பத்தே, அஹோஸிங் ஓபபாதிகா;

    ‘‘Pacchime bhave sampatte, ahosiṃ opapātikā;

    அம்ப³ஸாக²ந்தரே ஜாதா, அம்ப³பாலீதி தேனஹங்.

    Ambasākhantare jātā, ambapālīti tenahaṃ.

    213.

    213.

    ‘‘பரிவுதா பாணகோடீஹி, பப்³ப³ஜிங் ஜினஸாஸனே;

    ‘‘Parivutā pāṇakoṭīhi, pabbajiṃ jinasāsane;

    பத்தாஹங் அசலங் டா²னங், தீ⁴தா பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஓரஸா.

    Pattāhaṃ acalaṃ ṭhānaṃ, dhītā buddhassa orasā.

    214.

    214.

    ‘‘இத்³தீ⁴ஸு ச வஸீ ஹோமி, ஸோததா⁴துவிஸுத்³தி⁴யா;

    ‘‘Iddhīsu ca vasī homi, sotadhātuvisuddhiyā;

    சேதோபரியஞாணஸ்ஸ, வஸீ ஹோமி மஹாமுனே.

    Cetopariyañāṇassa, vasī homi mahāmune.

    215.

    215.

    ‘‘புப்³பே³னிவாஸங் ஜானாமி, தி³ப்³ப³சக்கு² விஸோதி⁴தங்;

    ‘‘Pubbenivāsaṃ jānāmi, dibbacakkhu visodhitaṃ;

    ஸப்³பா³ஸவபரிக்கீ²ணா, நத்தி² தா³னி புனப்³ப⁴வோ.

    Sabbāsavaparikkhīṇā, natthi dāni punabbhavo.

    216.

    216.

    ‘‘அத்த²த⁴ம்மனிருத்தீஸு, படிபா⁴னே ததே²வ ச;

    ‘‘Atthadhammaniruttīsu, paṭibhāne tatheva ca;

    ஞாணங் மே விமலங் ஸுத்³த⁴ங், பு³த்³த⁴ஸெட்ட²ஸ்ஸ வாஹஸா.

    Ñāṇaṃ me vimalaṃ suddhaṃ, buddhaseṭṭhassa vāhasā.

    217.

    217.

    ‘‘கிலேஸா ஜா²பிதா மய்ஹங்…பே॰… விஹராமி அனாஸவா.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavā.

    218.

    218.

    ‘‘ஸ்வாக³தங் வத மே ஆஸி…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    219.

    219.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் அம்ப³பாலி பி⁴க்கு²னீ இமா கா³தா²யோ

    Itthaṃ sudaṃ ambapāli bhikkhunī imā gāthāyo

    அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Abhāsitthāti.

    அம்ப³பாலிதே²ரியாபதா³னங் நவமங்.

    Ambapālitheriyāpadānaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. ப்³ரஹ்மவேஸமஸேவிஸ்ஸங் (ஸ்யா॰), ப்³ரஹ்மசேரமஸேவிஸ்ஸங் (பீ॰)
    2. brahmavesamasevissaṃ (syā.), brahmaceramasevissaṃ (pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact