Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    6. அமூலகஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    6. Amūlakasikkhāpadavaṇṇanā

    459. ச²ட்டே² – அனுத்³த⁴ங்ஸெந்தீதி தே கிர ஸயங் ஆகிண்ணதோ³ஸத்தா ‘‘ஏவங் பி⁴க்கூ² அம்ஹே நேவ சோதெ³ஸ்ஸந்தி, ந ஸாரெஸ்ஸந்தீ’’தி அத்தபரித்தாணங் கரொந்தா படிகச்சேவ பி⁴க்கூ² அமூலகேன ஸங்கா⁴தி³ஸேஸேன சோதெ³ந்தி. ஸேஸமெத்த² தேரஸகம்ஹி அமூலகஸிக்கா²பதே³ வுத்தனயத்தா உத்தானமேவ.

    459. Chaṭṭhe – anuddhaṃsentīti te kira sayaṃ ākiṇṇadosattā ‘‘evaṃ bhikkhū amhe neva codessanti, na sāressantī’’ti attaparittāṇaṃ karontā paṭikacceva bhikkhū amūlakena saṅghādisesena codenti. Sesamettha terasakamhi amūlakasikkhāpade vuttanayattā uttānameva.

    திஸமுட்டா²னங் – கிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், லோகவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், அகுஸலசித்தங், து³க்க²வேத³னந்தி.

    Tisamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, lokavajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, akusalacittaṃ, dukkhavedananti.

    அமூலகஸிக்கா²பத³ங் ச²ட்ட²ங்.

    Amūlakasikkhāpadaṃ chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 8. ஸஹத⁴ம்மிகவக்³கோ³ • 8. Sahadhammikavaggo

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 6. அமூலகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Amūlakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 6. அமூலகஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Amūlakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 6. அமூலகஸிக்கா²பத³ங் • 6. Amūlakasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact