Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
4. அனநுஸ்ஸுதவக்³க³வண்ணனா
4. Ananussutavaggavaṇṇanā
401-406. சதுத்த²வக்³க³ஸ்ஸ பஞ்சமே விதி³தா வேத³னாதி யா வேத³னா ஸம்மஸித்வா அரஹத்தங் பத்தோ தாவஸ்ஸ விதி³தா உப்பஜ்ஜந்தி, விதி³தா உபட்ட²ஹந்தி, விதி³தா அப்³ப⁴த்த²ங் க³ச்ச²ந்தி நாம. யா ச பன பரிக்³க³ஹிதேஸு வத்தா²ரம்மணேஸு பவத்தா வேத³னா, தாபி விதி³தா உப்பஜ்ஜந்தி, விதி³தா உபட்ட²ஹந்தி, விதி³தா அப்³ப⁴த்த²ங் க³ச்ச²ந்தி நாம. விதக்காதீ³ஸுபி ஏஸேவ நயோ. ஸேஸங் ஸப்³ப³த்த² உத்தானமேவாதி.
401-406. Catutthavaggassa pañcame viditā vedanāti yā vedanā sammasitvā arahattaṃ patto tāvassa viditā uppajjanti, viditā upaṭṭhahanti, viditā abbhatthaṃ gacchanti nāma. Yā ca pana pariggahitesu vatthārammaṇesu pavattā vedanā, tāpi viditā uppajjanti, viditā upaṭṭhahanti, viditā abbhatthaṃ gacchanti nāma. Vitakkādīsupi eseva nayo. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.
அனநுஸ்ஸுதவக்³கோ³ சதுத்தோ².
Ananussutavaggo catuttho.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
5. ஸதிஸுத்தங் • 5. Satisuttaṃ
6. அஞ்ஞாஸுத்தங் • 6. Aññāsuttaṃ
7. ச²ந்த³ஸுத்தங் • 7. Chandasuttaṃ
8. பரிஞ்ஞாதஸுத்தங் • 8. Pariññātasuttaṃ
9. பா⁴வனாஸுத்தங் • 9. Bhāvanāsuttaṃ
10. விப⁴ங்க³ஸுத்தங் • 10. Vibhaṅgasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 4. அனநுஸ்ஸுதவக்³க³வண்ணனா • 4. Ananussutavaggavaṇṇanā