Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    அனாபத்திபன்னரஸகாதி³கதா²

    Anāpattipannarasakādikathā

    172. அனாபத்திபன்னரஸகே – தே ந ஜானிங்ஸூதி ஸீமங் ஓக்கந்தாதி வா ஓக்கமந்தீதி வாதி ந ஜானிங்ஸு. அத²ஞ்ஞே ஆவாஸிகா பி⁴க்கூ² ஆக³ச்ச²ந்தீதி கா³மங் வா அரஞ்ஞங் வா கேனசி கரணீயேன க³ந்த்வா தேஸங் நிஸின்னட்டா²னங் ஆக³ச்ச²ந்தி. வக்³கா³ ஸமக்³க³ஸஞ்ஞினோதி தேஸங் ஸீமங் ஓக்கந்தத்தா வக்³கா³; ஸீமங் ஓக்கந்தபா⁴வஸ்ஸ அஜானநதோ ஸமக்³க³ஸஞ்ஞினோ.

    172. Anāpattipannarasake – te na jāniṃsūti sīmaṃ okkantāti vā okkamantīti vāti na jāniṃsu. Athaññe āvāsikā bhikkhū āgacchantīti gāmaṃ vā araññaṃ vā kenaci karaṇīyena gantvā tesaṃ nisinnaṭṭhānaṃ āgacchanti. Vaggā samaggasaññinoti tesaṃ sīmaṃ okkantattā vaggā; sīmaṃ okkantabhāvassa ajānanato samaggasaññino.

    173. வக்³கா³வக்³க³ஸஞ்ஞிபன்னரஸகே – தே ஜானந்தீதி பப்³ப³தே வா த²லே வா டி²தா ஸீமங் ஓக்கந்தே வா ஓக்கமந்தே வா பஸ்ஸந்தி. வேமதிகபன்னரஸகங் உத்தானமேவ.

    173. Vaggāvaggasaññipannarasake – te jānantīti pabbate vā thale vā ṭhitā sīmaṃ okkante vā okkamante vā passanti. Vematikapannarasakaṃ uttānameva.

    175. குக்குச்சபகதபன்னரஸகே – யதா² இச்சா²ய அபி⁴பூ⁴தோ ‘‘இச்சா²பகதோ’’தி வுச்சதி, ஏவங் புப்³ப³பா⁴கே³ ஸன்னிட்டா²னங் கத்வாபி கரணக்க²ணே அகப்பியே அகப்பியஸஞ்ஞிதாஸங்கா²தேன குக்குச்சேன அபி⁴பூ⁴தா ‘‘குக்குச்சபகதா’’தி வேதி³தப்³பா³.

    175. Kukkuccapakatapannarasake – yathā icchāya abhibhūto ‘‘icchāpakato’’ti vuccati, evaṃ pubbabhāge sanniṭṭhānaṃ katvāpi karaṇakkhaṇe akappiye akappiyasaññitāsaṅkhātena kukkuccena abhibhūtā ‘‘kukkuccapakatā’’ti veditabbā.

    176. பே⁴த³புரெக்கா²ரபன்னரஸகே – அகுஸலப³லவதாய து²ல்லச்சயங் வுத்தங்.

    176. Bhedapurekkhārapannarasake – akusalabalavatāya thullaccayaṃ vuttaṃ.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / அனாபத்திபன்னரஸகாதி³கதா²வண்ணனா • Anāpattipannarasakādikathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / அனாபத்திபன்னரஸகாதி³கதா²வண்ணனா • Anāpattipannarasakādikathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 95. அனாபத்திபன்னரஸகாதி³கதா² • 95. Anāpattipannarasakādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact