Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    2. அந்த⁴காரவக்³க³வண்ணனா

    2. Andhakāravaggavaṇṇanā

    841. அந்த⁴காரவக்³க³ஸ்ஸ பட²மே தா³னே வா பூஜாய வாதி தா³னநிமித்தங் வா பூஜானிமித்தங் வா. மந்தேதீதி கதே²தி. ரத்தந்த⁴காரதா, புரிஸஸ்ஸ ஹத்த²பாஸே டா²னங் வா ஸல்லபனங் வா, ஸஹாயாபா⁴வோ, ரஹோபெக்க²தாதி இமானி பனெத்த² சத்தாரி அங்கா³னி.

    841. Andhakāravaggassa paṭhame dāne vā pūjāya vāti dānanimittaṃ vā pūjānimittaṃ vā. Mantetīti katheti. Rattandhakāratā, purisassa hatthapāse ṭhānaṃ vā sallapanaṃ vā, sahāyābhāvo, rahopekkhatāti imāni panettha cattāri aṅgāni.

    842-846. து³தியததியசதுத்தா²னி உத்தானத்தா²னேவ.

    842-846. Dutiyatatiyacatutthāni uttānatthāneva.

    856-857. பஞ்சமே அனோவஸ்ஸகங் அதிக்காமெந்தியாதி ச²ன்னஸ்ஸ அந்தோ நிஸீதி³த்வா பக்கமந்திங் ஸந்தா⁴ய வுத்தங். ‘‘உபசாரோ த்³வாத³ஸஹத்தோ²’’தி வத³ந்தி. பல்லங்கஸ்ஸ அனோகாஸேதி ஊருப³த்³தா⁴ஸனஸ்ஸ அனோகாஸே அப்பஹொந்தே. புரேப⁴த்ததா, அந்தரக⁴ரே நிஸஜ்ஜா, ஆஸனஸ்ஸ பல்லங்கோகாஸதா, அஞ்ஞத்ர அனுஞ்ஞாதகாரணா அனாபுச்ச²னங், வுத்தபரிச்சே²தா³திக்கமோதி இமானி பனெத்த² பஞ்ச அங்கா³னி.

    856-857. Pañcame anovassakaṃ atikkāmentiyāti channassa anto nisīditvā pakkamantiṃ sandhāya vuttaṃ. ‘‘Upacāro dvādasahattho’’ti vadanti. Pallaṅkassa anokāseti ūrubaddhāsanassa anokāse appahonte. Purebhattatā, antaraghare nisajjā, āsanassa pallaṅkokāsatā, aññatra anuññātakāraṇā anāpucchanaṃ, vuttaparicchedātikkamoti imāni panettha pañca aṅgāni.

    859-864. ச²ட்ட²ஸத்தமாதீ³னி உத்தானத்தா²னேவ.

    859-864. Chaṭṭhasattamādīni uttānatthāneva.

    அந்த⁴காரவக்³க³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Andhakāravaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact