Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    3. திகனிபாதோ

    3. Tikanipāto

    1. அங்க³ணிகபா⁴ரத்³வாஜத்தே²ரகா³தா²

    1. Aṅgaṇikabhāradvājattheragāthā

    219.

    219.

    ‘‘அயோனி ஸுத்³தி⁴மன்வேஸங், அக்³கி³ங் பரிசரிங் வனே;

    ‘‘Ayoni suddhimanvesaṃ, aggiṃ paricariṃ vane;

    ஸுத்³தி⁴மக்³க³ங் அஜானந்தோ, அகாஸிங் அமரங் தபங் 1.

    Suddhimaggaṃ ajānanto, akāsiṃ amaraṃ tapaṃ 2.

    220.

    220.

    ‘‘தங் ஸுகே²ன ஸுக²ங் லத்³த⁴ங், பஸ்ஸ த⁴ம்மஸுத⁴ம்மதங்;

    ‘‘Taṃ sukhena sukhaṃ laddhaṃ, passa dhammasudhammataṃ;

    திஸ்ஸோ விஜ்ஜா அனுப்பத்தா, கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    Tisso vijjā anuppattā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    221.

    221.

    ‘‘ப்³ரஹ்மப³ந்து⁴ புரே ஆஸிங், இதா³னி கொ²ம்ஹி ப்³ராஹ்மணோ;

    ‘‘Brahmabandhu pure āsiṃ, idāni khomhi brāhmaṇo;

    தேவிஜ்ஜோ ந்ஹாதகோ 3 சம்ஹி, ஸொத்தியோ சம்ஹி வேத³கூ³’’தி.

    Tevijjo nhātako 4 camhi, sottiyo camhi vedagū’’ti.

    … அங்க³ணிகபா⁴ரத்³வாஜோ தே²ரோ….

    … Aṅgaṇikabhāradvājo thero….







    Footnotes:
    1. அகாஸிங் அபரங் தபங் (ஸ்யா॰), அகாஸிங் அமதங் தபங் (க॰)
    2. akāsiṃ aparaṃ tapaṃ (syā.), akāsiṃ amataṃ tapaṃ (ka.)
    3. நஹாதகோ (ஸீ॰ அட்ட²॰)
    4. nahātako (sī. aṭṭha.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 1. அங்க³ணிகபா⁴ரத்³வாஜத்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 1. Aṅgaṇikabhāradvājattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact