Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi

    2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³ங்

    2. Aṅgulipatodakasikkhāpadaṃ

    330. து³தியே அங்கு³லீஹி பதுஜ்ஜனங் அங்கு³லிபதோதோ³, ஸோயேவ அங்கு³லிபதோத³கோதி த³ஸ்ஸெந்தோ ஆஹ ‘‘அங்கு³லீஹீ’’திஆதி³. உத்தந்தோதி அவதபந்தோ. அவதபந்தோதி ச அத்த²தோ கிலமந்தோயேவாதி ஆஹ ‘‘கிலமந்தோ’’தி. கிலமந்தோ ஹுத்வாதி யோஜனா. அஸ்ஸாஸக³ஹணேன பஸ்ஸாஸோபி க³ஹேதப்³போ³தி ஆஹ ‘‘அஸ்ஸாஸபஸ்ஸாஸஸஞ்சாரோ’’தி. தம்பீதி பி⁴க்கு²னிம்பீதி. து³தியங்.

    330. Dutiye aṅgulīhi patujjanaṃ aṅgulipatodo, soyeva aṅgulipatodakoti dassento āha ‘‘aṅgulīhī’’tiādi. Uttantoti avatapanto. Avatapantoti ca atthato kilamantoyevāti āha ‘‘kilamanto’’ti. Kilamanto hutvāti yojanā. Assāsagahaṇena passāsopi gahetabboti āha ‘‘assāsapassāsasañcāro’’ti. Tampīti bhikkhunimpīti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 6. ஸுராபானவக்³கோ³ • 6. Surāpānavaggo

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact