Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā |
2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா
2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā
330. து³தியே – அங்கு³லிபதோத³கேனாதி அங்கு³லீஹி உபகச்ச²காதி³க⁴ட்டனங் வுச்சதி. உத்தஸந்தோதி அதிஹாஸேன கிலமந்தோ. அனஸ்ஸாஸகோதி உபச்சி²ன்னஅஸ்ஸாஸபஸ்ஸாஸஸஞ்சாரோ ஹுத்வா. அனுபஸம்பன்னங் காயேன காயந்தி எத்த² பி⁴க்கு²னீபி அனுபஸம்பன்னட்டா²னே டி²தா, தம்பி கி²ட்³டா³தி⁴ப்பாயேன பு²ஸந்தஸ்ஸ து³க்கடங். ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ.
330. Dutiye – aṅgulipatodakenāti aṅgulīhi upakacchakādighaṭṭanaṃ vuccati. Uttasantoti atihāsena kilamanto. Anassāsakoti upacchinnaassāsapassāsasañcāro hutvā. Anupasampannaṃ kāyena kāyanti ettha bhikkhunīpi anupasampannaṭṭhāne ṭhitā, tampi khiḍḍādhippāyena phusantassa dukkaṭaṃ. Sesamettha uttānameva.
பட²மபாராஜிகஸமுட்டா²னங் – கிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், லோகவஜ்ஜங், காயகம்மங், அகுஸலசித்தங், த்³விவேத³னந்தி.
Paṭhamapārājikasamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, lokavajjaṃ, kāyakammaṃ, akusalacittaṃ, dvivedananti.
அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³ங் து³தியங்.
Aṅgulipatodakasikkhāpadaṃ dutiyaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 6. ஸுராபானவக்³கோ³ • 6. Surāpānavaggo
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 2. அங்கு³லிபதோத³கஸிக்கா²பத³ங் • 2. Aṅgulipatodakasikkhāpadaṃ