Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    9. நவமவக்³கோ³

    9. Navamavaggo

    1. ஆனிஸங்ஸத³ஸ்ஸாவீகதா²வண்ணனா

    1. Ānisaṃsadassāvīkathāvaṇṇanā

    547. த³ட்ட²ப்³ப³ஸ்ஸ ஆதீ³னவதோ ஆனிஸங்ஸதோ ச யதி³பி பரவாதி³னா பச்சா² நானாசித்தவஸேன படிஞ்ஞாதங், புப்³பே³ பன ஏகதோ கத்வா படிஜானி, ந ச தங் லத்³தி⁴ங் பரிச்சஜி. தேனஸ்ஸ அதி⁴ப்பாயமத்³த³னங் யுத்தந்தி த³ட்ட²ப்³ப³ங். தேனேவாஹ ‘‘அனிச்ச…பே॰… படிஞ்ஞாதத்தா’’தி. ஆரம்மணவஸேனாதி ஆரம்மணகரணவஸேன, ந கிச்சனிப்ப²த்திவஸேனாதி அதி⁴ப்பாயோ. இத³ங் ஆனிஸங்ஸகதா²னுயுஞ்ஜனங் ஆனிஸங்ஸத³ஸ்ஸனஞ்ச. ஞாணங் விபஸ்ஸனா படிவேத⁴ஞாணஸ்ஸ விய அனுபோ³த⁴ஞாணஸ்ஸபி யதா²ரஹங் பவத்தினிவத்தீஸு கிச்சகரணங் யுத்தந்தி அதி⁴ப்பாயோ.

    547. Daṭṭhabbassa ādīnavato ānisaṃsato ca yadipi paravādinā pacchā nānācittavasena paṭiññātaṃ, pubbe pana ekato katvā paṭijāni, na ca taṃ laddhiṃ pariccaji. Tenassa adhippāyamaddanaṃ yuttanti daṭṭhabbaṃ. Tenevāha ‘‘anicca…pe… paṭiññātattā’’ti. Ārammaṇavasenāti ārammaṇakaraṇavasena, na kiccanipphattivasenāti adhippāyo. Idaṃ ānisaṃsakathānuyuñjanaṃ ānisaṃsadassanañca. Ñāṇaṃ vipassanā paṭivedhañāṇassa viya anubodhañāṇassapi yathārahaṃ pavattinivattīsu kiccakaraṇaṃ yuttanti adhippāyo.

    ஆனிஸங்ஸத³ஸ்ஸாவீகதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Ānisaṃsadassāvīkathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (84) 1. ஆனிஸங்ஸத³ஸ்ஸாவீகதா² • (84) 1. Ānisaṃsadassāvīkathā

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 1. ஆனிஸங்ஸத³ஸ்ஸாவீகதா²வண்ணனா • 1. Ānisaṃsadassāvīkathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 1. ஆனிஸங்ஸத³ஸ்ஸாவீகதா²வண்ணனா • 1. Ānisaṃsadassāvīkathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact