Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வினயவினிச்ச²ய-உத்தரவினிச்ச²ய • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    அனியதகதா²

    Aniyatakathā

    542.

    542.

    ரஹோ நிஸஜ்ஜஸ்ஸாதே³ன, மாதுகா³மஸ்ஸ ஸந்திகங்;

    Raho nisajjassādena, mātugāmassa santikaṃ;

    க³ந்துகாமோ நிவாஸேதி, அக்கி²ங் அஞ்ஜேதி பு⁴ஞ்ஜதி.

    Gantukāmo nivāseti, akkhiṃ añjeti bhuñjati.

    543.

    543.

    பயோகே³ ச பயோகே³ ச, ஹோதி ஸப்³ப³த்த² து³க்கடங்;

    Payoge ca payoge ca, hoti sabbattha dukkaṭaṃ;

    க³ச்ச²தோ பத³வாரேன, க³ந்த்வா சஸ்ஸ நிஸீத³தோ.

    Gacchato padavārena, gantvā cassa nisīdato.

    544.

    544.

    நிஸஜ்ஜாய உபி⁴ன்னம்பி, பயோக³க³ணனாய ச;

    Nisajjāya ubhinnampi, payogagaṇanāya ca;

    ஹோதி பாசித்தியங் தஸ்ஸ, ப³ஹுகானி ப³ஹூஸ்வபி.

    Hoti pācittiyaṃ tassa, bahukāni bahūsvapi.

    545.

    545.

    ஸமீபேபி டி²தோ அந்தோ⁴, அந்தொத்³வாத³ஸஹத்த²கே;

    Samīpepi ṭhito andho, antodvādasahatthake;

    ந கரோதி அனாபத்திங், இத்தீ²னங் து ஸதம்பி ச.

    Na karoti anāpattiṃ, itthīnaṃ tu satampi ca.

    546.

    546.

    சக்கு²மாபி நிபஜ்ஜித்வா, நித்³தா³யந்தோபி கேவலங்;

    Cakkhumāpi nipajjitvā, niddāyantopi kevalaṃ;

    த்³வாரே பிஹிதக³ப்³ப⁴ஸ்ஸ, நிஸின்னோபி ந ரக்க²தி.

    Dvāre pihitagabbhassa, nisinnopi na rakkhati.

    547.

    547.

    அனந்தே⁴ ஸதி விஞ்ஞுஸ்மிங், டி²தஸ்ஸாரஹஸஞ்ஞினோ;

    Anandhe sati viññusmiṃ, ṭhitassārahasaññino;

    நிஸஜ்ஜபச்சயா தோ³ஸோ, நத்தி² விக்கி²த்தசேதஸோ.

    Nisajjapaccayā doso, natthi vikkhittacetaso.

    548.

    548.

    ந தோ³ஸும்மத்தகாதீ³னங், ஆபத்தீஹிபி தீஹிபி;

    Na dosummattakādīnaṃ, āpattīhipi tīhipi;

    ஸமுட்டா²னாத³யோ துல்யா, பட²மந்திமவத்து²னா.

    Samuṭṭhānādayo tulyā, paṭhamantimavatthunā.

    பட²மானியதகதா².

    Paṭhamāniyatakathā.

    549.

    549.

    அனந்தா⁴ப³தி⁴ரோ விஞ்ஞூ, இத்தீ² வா புரிஸோபி வா;

    Anandhābadhiro viññū, itthī vā purisopi vā;

    அந்தொத்³வாத³ஸஹத்த²ட்டோ², அனாபத்திகரோ ஸியா.

    Antodvādasahatthaṭṭho, anāpattikaro siyā.

    550.

    550.

    அந்தோ⁴ அப³தி⁴ரோ வாபி, ப³தி⁴ரோ வாபி சக்கு²மா;

    Andho abadhiro vāpi, badhiro vāpi cakkhumā;

    ந கரோதி அனாபத்திங், திஸமுட்டா²னமேவித³ங்.

    Na karoti anāpattiṃ, tisamuṭṭhānamevidaṃ.

    து³தியானியதகதா².

    Dutiyāniyatakathā.

    இதி வினயவினிச்ச²யே அனியதகதா² நிட்டி²தா.

    Iti vinayavinicchaye aniyatakathā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact