Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    6. அஞ்ஞாதகவிஞ்ஞத்திஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    6. Aññātakaviññattisikkhāpadavaṇṇanā

    515. தேன ஸமயேனாதி அஞ்ஞாதகவிஞ்ஞத்திஸிக்கா²பத³ங். தத்த² உபனந்தோ³ ஸக்யபுத்தோதி அஸீதிஸஹஸ்ஸமத்தானங் ஸக்யகுலா பப்³ப³ஜிதானங் பி⁴க்கூ²னங் பதிகிட்டோ² லோலஜாதிகோ. பட்டோதி சே²கோ ஸமத்தோ² படிப³லோ ஸரஸம்பன்னோ கண்ட²மாது⁴ரியேன ஸமன்னாக³தோ. கிஸ்மிங் வியாதி கிங்ஸு விய கிலேஸோ விய, ஹிரொத்தப்பவஸேன கம்பனங் விய ஸங்கம்பனங் விய ஹோதீதி அத்தோ².

    515.Tena samayenāti aññātakaviññattisikkhāpadaṃ. Tattha upanando sakyaputtoti asītisahassamattānaṃ sakyakulā pabbajitānaṃ bhikkhūnaṃ patikiṭṭho lolajātiko. Paṭṭoti cheko samattho paṭibalo sarasampanno kaṇṭhamādhuriyena samannāgato. Kismiṃ viyāti kiṃsu viya kileso viya, hirottappavasena kampanaṃ viya saṅkampanaṃ viya hotīti attho.

    அத்³தா⁴னமக்³க³ந்தி அத்³தா⁴னஸங்கா²தங் தீ³க⁴மக்³க³ங், ந நக³ரவீதி²மக்³க³ந்தி அத்தோ². தே பி⁴க்கூ² அச்சி²ந்தி³ங்ஸூதி முஸிங்ஸு, பத்தசீவரானி நேஸங் ஹரிங்ஸூதி அத்தோ². அனுயுஞ்ஜாஹீதி பி⁴க்கு²பா⁴வஜானநத்தா²ய புச்ச². அனுயுஞ்ஜியமானாதி பப்³ப³ஜ்ஜாஉபஸம்பதா³பத்தசீவராதி⁴ட்டா²னாதீ³னி புச்சி²யமானா. ஏதமத்த²ங் ஆரோசேஸுந்தி பி⁴க்கு²பா⁴வங் ஜானாபெத்வா யோ ‘‘ஸாகேதா ஸாவத்தி²ங் அத்³தா⁴னமக்³க³ப்படிபன்னா’’திஆதி³னா நயேன வுத்தோ, ஏதமத்த²ங் ஆரோசேஸுங்.

    Addhānamagganti addhānasaṅkhātaṃ dīghamaggaṃ, na nagaravīthimagganti attho. Te bhikkhū acchindiṃsūti musiṃsu, pattacīvarāni nesaṃ hariṃsūti attho. Anuyuñjāhīti bhikkhubhāvajānanatthāya puccha. Anuyuñjiyamānāti pabbajjāupasampadāpattacīvarādhiṭṭhānādīni pucchiyamānā. Etamatthaṃ ārocesunti bhikkhubhāvaṃ jānāpetvā yo ‘‘sāketā sāvatthiṃ addhānamaggappaṭipannā’’tiādinā nayena vutto, etamatthaṃ ārocesuṃ.

    517. அஞ்ஞாதகங் க³ஹபதிங் வாதிஆதீ³ஸு யங் பரதோ ‘‘திணேன வா பண்ணேன வா படிச்சா²தெ³த்வா’’தி வுத்தங், தங் ஆதி³ங் கத்வா ஏவங் அனுபுப்³ப³கதா² வேதி³தப்³பா³. ஸசே சோரே பஸ்ஸித்வா த³ஹரா பத்தசீவரானி க³ஹெத்வா பலாதா, சோரா தே²ரானங் நிவாஸனபாருபனமத்தங்யேவ ஹரித்வா க³ச்ச²ந்தி, தே²ரேஹி நேவ தாவ சீவரங் விஞ்ஞாபேதப்³ப³ங், ந ஸாகா²பலாஸங் ப⁴ஞ்ஜிதப்³ப³ங். அத² த³ஹரா ஸப்³ப³ங் ப⁴ண்ட³கங் ச²ட்³டெ³த்வா பலாதா, சோரா தே²ரானங் நிவாஸனபாருபனங் தஞ்ச ப⁴ண்ட³கங் க³ஹெத்வா க³ச்ச²ந்தி, த³ஹரேஹி ஆக³ந்த்வா அத்தனோ நிவாஸனபாருபனானி ந தாவ தே²ரானங் தா³தப்³பா³னி, ந ஹி அனச்சி²ன்னசீவரா அத்தனோ அத்தா²ய ஸாகா²பலாஸங் ப⁴ஞ்ஜிதுங் லப⁴ந்தி, அச்சி²ன்னசீவரானங் பன அத்தா²ய லப⁴ந்தி, அச்சி²ன்னசீவராவ அத்தனோபி பரேஸம்பி அத்தா²ய லப⁴ந்தி. தஸ்மா தே²ரேஹி வா ஸாகா²பலாஸங் ப⁴ஞ்ஜித்வா வாகாதீ³ஹி க³ந்தெ²த்வா த³ஹரானங் தா³தப்³ப³ங், த³ஹரேஹி வா தே²ரானங் அத்தா²ய ப⁴ஞ்ஜித்வா க³ந்தெ²த்வா தேஸங் ஹத்தே² த³த்வா வா அத³த்வா வா அத்தனா நிவாஸெத்வா அத்தனோ நிவாஸனபாருபனானி தே²ரானங் தா³தப்³பா³னி, நேவ பூ⁴தகா³மபாதப்³யதாய பாசித்தியங் ஹோதி, ந தேஸங் தா⁴ரணே து³க்கடங்.

    517.Aññātakaṃ gahapatiṃ vātiādīsu yaṃ parato ‘‘tiṇena vā paṇṇena vā paṭicchādetvā’’ti vuttaṃ, taṃ ādiṃ katvā evaṃ anupubbakathā veditabbā. Sace core passitvā daharā pattacīvarāni gahetvā palātā, corā therānaṃ nivāsanapārupanamattaṃyeva haritvā gacchanti, therehi neva tāva cīvaraṃ viññāpetabbaṃ, na sākhāpalāsaṃ bhañjitabbaṃ. Atha daharā sabbaṃ bhaṇḍakaṃ chaḍḍetvā palātā, corā therānaṃ nivāsanapārupanaṃ tañca bhaṇḍakaṃ gahetvā gacchanti, daharehi āgantvā attano nivāsanapārupanāni na tāva therānaṃ dātabbāni, na hi anacchinnacīvarā attano atthāya sākhāpalāsaṃ bhañjituṃ labhanti, acchinnacīvarānaṃ pana atthāya labhanti, acchinnacīvarāva attanopi paresampi atthāya labhanti. Tasmā therehi vā sākhāpalāsaṃ bhañjitvā vākādīhi ganthetvā daharānaṃ dātabbaṃ, daharehi vā therānaṃ atthāya bhañjitvā ganthetvā tesaṃ hatthe datvā vā adatvā vā attanā nivāsetvā attano nivāsanapārupanāni therānaṃ dātabbāni, neva bhūtagāmapātabyatāya pācittiyaṃ hoti, na tesaṃ dhāraṇe dukkaṭaṃ.

    ஸசே அந்தராமக்³கே³ ரஜகத்த²ரணங் வா ஹோதி, அஞ்ஞே வா தாதி³ஸே மனுஸ்ஸே பஸ்ஸந்தி, சீவரங் விஞ்ஞாபேதப்³ப³ங். யானி ச நேஸங் தே வா விஞ்ஞத்தமனுஸ்ஸா அஞ்ஞே வா ஸாகா²பலாஸனிவாஸனே பி⁴க்கூ² தி³ஸ்வா உஸ்ஸாஹஜாதா வத்தா²னி தெ³ந்தி, தானி ஸத³ஸானி வா ஹொந்து அத³ஸானி வா நீலாதி³னானாவண்ணானி வா கப்பியானிபி அகப்பியானிபி ஸப்³பா³னி அச்சி²ன்னசீவரட்டா²னே டி²தத்தா தேஸங் நிவாஸேதுஞ்ச பாருபிதுஞ்ச வட்டந்தி. வுத்தம்பிஹேதங் பரிவாரே

    Sace antarāmagge rajakattharaṇaṃ vā hoti, aññe vā tādise manusse passanti, cīvaraṃ viññāpetabbaṃ. Yāni ca nesaṃ te vā viññattamanussā aññe vā sākhāpalāsanivāsane bhikkhū disvā ussāhajātā vatthāni denti, tāni sadasāni vā hontu adasāni vā nīlādinānāvaṇṇāni vā kappiyānipi akappiyānipi sabbāni acchinnacīvaraṭṭhāne ṭhitattā tesaṃ nivāsetuñca pārupituñca vaṭṭanti. Vuttampihetaṃ parivāre

    ‘‘அகப்பகதங் நாபி ரஜனாய ரத்தங்;

    ‘‘Akappakataṃ nāpi rajanāya rattaṃ;

    தேன நிவத்தோ² யேன காமங் வஜெய்ய;

    Tena nivattho yena kāmaṃ vajeyya;

    ந சஸ்ஸ ஹோதி ஆபத்தி;

    Na cassa hoti āpatti;

    ஸோ ச த⁴ம்மோ ஸுக³தேன தே³ஸிதோ;

    So ca dhammo sugatena desito;

    பஞ்ஹா மேஸா குஸலேஹி சிந்திதா’’தி. (பரி॰ 481);

    Pañhā mesā kusalehi cintitā’’ti. (pari. 481);

    அயஞ்ஹி பஞ்ஹோ அச்சி²ன்னசீவரகங் பி⁴க்கு²ங் ஸந்தா⁴ய வுத்தோ. அத² பன தித்தி²யேஹி ஸஹக³ச்ச²ந்தி, தே ச நேஸங் குஸசீரவாகசீரப²லகசீரானி தெ³ந்தி, தானிபி லத்³தி⁴ங் அக்³க³ஹெத்வா நிவாஸேதுங் வட்டந்தி, நிவாஸெத்வாபி லத்³தி⁴ ந க³ஹேதப்³பா³.

    Ayañhi pañho acchinnacīvarakaṃ bhikkhuṃ sandhāya vutto. Atha pana titthiyehi sahagacchanti, te ca nesaṃ kusacīravākacīraphalakacīrāni denti, tānipi laddhiṃ aggahetvā nivāsetuṃ vaṭṭanti, nivāsetvāpi laddhi na gahetabbā.

    இதா³னி ‘‘யங் ஆவாஸங் பட²மங் உபக³ச்ச²தி, ஸசே தத்த² ஹோதி ஸங்க⁴ஸ்ஸ விஹாரசீவரங் வா’’திஆதீ³ஸு விஹாரசீவரங் நாம மனுஸ்ஸா ஆவாஸங் காரெத்வா ‘‘சத்தாரோபி பச்சயா அம்ஹாகங்யேவ ஸந்தகா பரிபோ⁴க³ங் க³ச்ச²ந்தூ’’தி திசீவரங் ஸஜ்ஜெத்வா அத்தனா காராபிதே ஆவாஸே ட²பெந்தி, ஏதங் விஹாரசீவரங் நாம. உத்தரத்த²ரணந்தி மஞ்சகஸ்ஸ உபரி அத்த²ரணகங் வுச்சதி. பு⁴மத்த²ரணந்தி பரிகம்மகதாய பூ⁴மியா ரக்க²ணத்த²ங் சிமிலிகாஹி கதஅத்த²ரணங் தஸ்ஸ உபரி தட்டிகங் பத்த²ரித்வா சங்கமந்தி. பி⁴ஸிச்ச²வீதி மஞ்சபி⁴ஸியா வா பீட²பி⁴ஸியா வா ச²வி, ஸசே பூரிதா ஹோதி விது⁴னித்வாபி க³ஹேதுங் வட்டதி. ஏவமேதேஸு விஹாரசீவராதீ³ஸு யங் தத்த² ஆவாஸே ஹோதி, தங் அனாபுச்சா²பி க³ஹெத்வா நிவாஸேதுங் வா பாருபிதுங் வா அச்சி²ன்னசீவரகானங் பி⁴க்கூ²னங் லப்³ப⁴தீதி வேதி³தப்³ப³ங். தஞ்ச கோ² லபி⁴த்வா ஓத³ஹிஸ்ஸாமி புன ட²பெஸ்ஸாமீதி அதி⁴ப்பாயேன ந மூலச்சே²ஜ்ஜாய. லபி⁴த்வா ச பன ஞாதிதோ வா உபட்டா²கதோ வா அஞ்ஞதோ வா குதோசி பாகதிகமேவ காதப்³ப³ங். விதே³ஸக³தேன ஏகஸ்மிங் ஸங்கி⁴கே ஆவாஸே ஸங்கி⁴கபரிபோ⁴கே³ன பரிபு⁴ஞ்ஜனத்தா²ய ட²பேதப்³ப³ங். ஸசஸ்ஸ பரிபோ⁴கே³னேவ தங் ஜீரதி வா நஸ்ஸதி வா கீ³வா ந ஹோதி. ஸசே பன ஏதேஸங் வுத்தப்பகாரானங் கி³ஹிவத்தா²தீ³னங் பி⁴ஸிச்ச²விபரியந்தானங் கிஞ்சி ந லப்³ப⁴தி, தேன திணேன வா பண்ணேன வா படிச்சா²தெ³த்வா ஆக³ந்தப்³ப³ந்தி.

    Idāni ‘‘yaṃ āvāsaṃ paṭhamaṃ upagacchati, sace tattha hoti saṅghassa vihāracīvaraṃ vā’’tiādīsu vihāracīvaraṃ nāma manussā āvāsaṃ kāretvā ‘‘cattāropi paccayā amhākaṃyeva santakā paribhogaṃ gacchantū’’ti ticīvaraṃ sajjetvā attanā kārāpite āvāse ṭhapenti, etaṃ vihāracīvaraṃ nāma. Uttarattharaṇanti mañcakassa upari attharaṇakaṃ vuccati. Bhumattharaṇanti parikammakatāya bhūmiyā rakkhaṇatthaṃ cimilikāhi kataattharaṇaṃ tassa upari taṭṭikaṃ pattharitvā caṅkamanti. Bhisicchavīti mañcabhisiyā vā pīṭhabhisiyā vā chavi, sace pūritā hoti vidhunitvāpi gahetuṃ vaṭṭati. Evametesu vihāracīvarādīsu yaṃ tattha āvāse hoti, taṃ anāpucchāpi gahetvā nivāsetuṃ vā pārupituṃ vā acchinnacīvarakānaṃ bhikkhūnaṃ labbhatīti veditabbaṃ. Tañca kho labhitvā odahissāmi puna ṭhapessāmīti adhippāyena na mūlacchejjāya. Labhitvā ca pana ñātito vā upaṭṭhākato vā aññato vā kutoci pākatikameva kātabbaṃ. Videsagatena ekasmiṃ saṅghike āvāse saṅghikaparibhogena paribhuñjanatthāya ṭhapetabbaṃ. Sacassa paribhogeneva taṃ jīrati vā nassati vā gīvā na hoti. Sace pana etesaṃ vuttappakārānaṃ gihivatthādīnaṃ bhisicchavipariyantānaṃ kiñci na labbhati, tena tiṇena vā paṇṇena vā paṭicchādetvā āgantabbanti.

    519. யேஹி கேஹிசி வா அச்சி²ன்னந்தி எத்த² யம்பி அச்சி²ன்னசீவரா ஆசரியுபஜ்ஜா²யா அஞ்ஞே ‘‘ஆஹரத², ஆவுஸோ, சீவர’’ந்தி யாசித்வா வா விஸ்ஸாஸேன வா க³ண்ஹந்தி, தம்பி ஸங்க³ஹங் க³ச்ச²தீதி வத்துங் யுஜ்ஜதி.

    519.Yehikehici vā acchinnanti ettha yampi acchinnacīvarā ācariyupajjhāyā aññe ‘‘āharatha, āvuso, cīvara’’nti yācitvā vā vissāsena vā gaṇhanti, tampi saṅgahaṃ gacchatīti vattuṃ yujjati.

    பரிபோ⁴க³ஜிண்ணங் வாதி எத்த² ச அச்சி²ன்னசீவரானங் ஆசரியுபஜ்ஜா²யாதீ³னங் அத்தனா திணபண்ணேஹி படிச்சா²தெ³த்வா தி³ன்னசீவரம்பி ஸங்க³ஹங் க³ச்ச²தீதி வத்துங் யுஜ்ஜதி. ஏவஞ்ஹி தே அச்சி²ன்னசீவரட்டா²னே நட்ட²சீவரட்டா²னே ச டி²தா ப⁴விஸ்ஸந்தி, தேன நேஸங் விஞ்ஞத்தியங் அகப்பியசீவரபரிபோ⁴கே³ ச அனாபத்தி அனுரூபா ப⁴விஸ்ஸதி.

    Paribhogajiṇṇaṃ vāti ettha ca acchinnacīvarānaṃ ācariyupajjhāyādīnaṃ attanā tiṇapaṇṇehi paṭicchādetvā dinnacīvarampi saṅgahaṃ gacchatīti vattuṃ yujjati. Evañhi te acchinnacīvaraṭṭhāne naṭṭhacīvaraṭṭhāne ca ṭhitā bhavissanti, tena nesaṃ viññattiyaṃ akappiyacīvaraparibhoge ca anāpatti anurūpā bhavissati.

    521. ஞாதகானங் பவாரிதானந்தி எத்த² ‘‘ஏதேஸங் ஸந்தகங் தே³தா²’’தி விஞ்ஞாபெந்தஸ்ஸ யாசந்தஸ்ஸ அனாபத்தீதி ஏவமத்தோ² த³ட்ட²ப்³போ³. ந ஹி ஞாதகபவாரிதானங் ஆபத்தி வா அனாபத்தி வா ஹோதி. அத்தனோ த⁴னேனாதி எத்தா²பி அத்தனோ கப்பியப⁴ண்டே³ன கப்பியவோஹாரேனேவ சீவரங் விஞ்ஞாபெந்தஸ்ஸ சேதாபெந்தஸ்ஸ பரிவத்தாபெந்தஸ்ஸ அனாபத்தீதி ஏவமத்தோ² த³ட்ட²ப்³போ³. பவாரிதானந்தி எத்த² ச ஸங்க⁴வஸேன பவாரிதேஸு பமாணமேவ வட்டதி. புக்³க³லிகபவாரணாய யங் யங் பவாரேதி, தங் தங்யேவ விஞ்ஞாபேதப்³ப³ங். யோ சதூஹி பச்சயேஹி பவாரெத்வா ஸயமேவ ஸல்லக்கெ²த்வா காலானுகாலங் சீவரானி தி³வஸே தி³வஸே யாகு³ப⁴த்தாதீ³னீதி ஏவங் யேன யேனத்தோ² தங் தங் தே³தி, தஸ்ஸ விஞ்ஞாபனகிச்சங் நத்தி². யோ பன பவாரெத்வா பா³லதாய வா ஸதிஸம்மோஸேன வா ந தே³தி, ஸோ விஞ்ஞாபேதப்³போ³. யோ ‘‘மய்ஹங் கே³ஹங் பவாரேமீ’’தி வத³தி, தஸ்ஸ கே³ஹங் க³ந்த்வா யதா²ஸுக²ங் நிஸீதி³தப்³ப³ங் நிபஜ்ஜிதப்³ப³ங், ந கிஞ்சி க³ஹேதப்³ப³ங். யோ பன ‘‘யங் மய்ஹங் கே³ஹே அத்தி², தங் பவாரேமீ’’தி வத³தி. யங் தத்த² கப்பியங், தங் விஞ்ஞாபேதப்³ப³ங், கே³ஹே பன நிஸீதி³துங் வா நிபஜ்ஜிதுங் வா ந லப்³ப⁴தீதி குருந்தி³யங் வுத்தங்.

    521.Ñātakānaṃ pavāritānanti ettha ‘‘etesaṃ santakaṃ dethā’’ti viññāpentassa yācantassa anāpattīti evamattho daṭṭhabbo. Na hi ñātakapavāritānaṃ āpatti vā anāpatti vā hoti. Attano dhanenāti etthāpi attano kappiyabhaṇḍena kappiyavohāreneva cīvaraṃ viññāpentassa cetāpentassa parivattāpentassa anāpattīti evamattho daṭṭhabbo. Pavāritānanti ettha ca saṅghavasena pavāritesu pamāṇameva vaṭṭati. Puggalikapavāraṇāya yaṃ yaṃ pavāreti, taṃ taṃyeva viññāpetabbaṃ. Yo catūhi paccayehi pavāretvā sayameva sallakkhetvā kālānukālaṃ cīvarāni divase divase yāgubhattādīnīti evaṃ yena yenattho taṃ taṃ deti, tassa viññāpanakiccaṃ natthi. Yo pana pavāretvā bālatāya vā satisammosena vā na deti, so viññāpetabbo. Yo ‘‘mayhaṃ gehaṃ pavāremī’’ti vadati, tassa gehaṃ gantvā yathāsukhaṃ nisīditabbaṃ nipajjitabbaṃ, na kiñci gahetabbaṃ. Yo pana ‘‘yaṃ mayhaṃ gehe atthi, taṃ pavāremī’’ti vadati. Yaṃ tattha kappiyaṃ, taṃ viññāpetabbaṃ, gehe pana nisīdituṃ vā nipajjituṃ vā na labbhatīti kurundiyaṃ vuttaṃ.

    அஞ்ஞஸ்ஸத்தா²யாதி எத்த² அத்தனோ ஞாதகபவாரிதே ந கேவலங் அத்தனோ அத்தா²ய, அத² கோ² அஞ்ஞஸ்ஸத்தா²ய விஞ்ஞாபெந்தஸ்ஸ அனாபத்தீதி அயமேகோ அத்தோ². அயங் பன து³தியோ அஞ்ஞஸ்ஸாதி யே அஞ்ஞஸ்ஸ ஞாதகபவாரிதா, தே தஸ்ஸேவ ‘‘அஞ்ஞஸ்ஸா’’தி லத்³த⁴வோஹாரஸ்ஸ பு³த்³த⁴ரக்கி²தஸ்ஸ வா த⁴ம்மரக்கி²தஸ்ஸ வா அத்தா²ய விஞ்ஞாபெந்தஸ்ஸ அனாபத்தீதி. ஸேஸங் உத்தானத்த²மேவ.

    Aññassatthāyāti ettha attano ñātakapavārite na kevalaṃ attano atthāya, atha kho aññassatthāya viññāpentassa anāpattīti ayameko attho. Ayaṃ pana dutiyo aññassāti ye aññassa ñātakapavāritā, te tasseva ‘‘aññassā’’ti laddhavohārassa buddharakkhitassa vā dhammarakkhitassa vā atthāya viññāpentassa anāpattīti. Sesaṃ uttānatthameva.

    ஸமுட்டா²னாதீ³ஸு இத³ம்பி ச²ஸமுட்டா²னங், கிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மவசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    Samuṭṭhānādīsu idampi chasamuṭṭhānaṃ, kiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammavacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    அஞ்ஞாதகவிஞ்ஞத்திஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Aññātakaviññattisikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 6. அஞ்ஞாதகவிஞ்ஞத்திஸிக்கா²பத³ங் • 6. Aññātakaviññattisikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 6. அஞ்ஞாதகவிஞ்ஞத்திஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Aññātakaviññattisikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 6. அஞ்ஞாதகவிஞ்ஞத்திஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Aññātakaviññattisikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 6. அஞ்ஞாதகவிஞ்ஞத்திஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Aññātakaviññattisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact