Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
11. அனுஸயஸுத்தவண்ணனா
11. Anusayasuttavaṇṇanā
200. ஏகாத³ஸமே இமஸ்மிஞ்ச ஸவிஞ்ஞாணகே காயேதி அத்தனோ ஸவிஞ்ஞாணககாயங் த³ஸ்ஸேதி, ப³ஹித்³தா⁴ சாதி பரஸ்ஸ ஸவிஞ்ஞாணகங் வா அவிஞ்ஞாணகங் வா. புரிமேன வா அத்தனோ ச பரஸ்ஸ ச விஞ்ஞாணமேவ த³ஸ்ஸேதி, பச்சி²மேன ப³ஹித்³தா⁴ அனிந்த்³ரியப³த்³த⁴ரூபங். அஹங்காரமமங்காரமானானுஸயாதி அஹங்காரதி³ட்டி² ச மமங்காரதண்ஹா ச மானானுஸயா ச. ந ஹொந்தீதி ஏதே கிலேஸா கத²ங் ஜானந்தஸ்ஸ ஏதேஸு வத்தூ²ஸு ந ஹொந்தீதி புச்ச²தி. ஸம்மப்பஞ்ஞாய பஸ்ஸதீதி ஸஹ விபஸ்ஸனாய மக்³க³பஞ்ஞாய ஸுட்டு² பஸ்ஸதி. ஏகாத³ஸமங்.
200. Ekādasame imasmiñca saviññāṇake kāyeti attano saviññāṇakakāyaṃ dasseti, bahiddhā cāti parassa saviññāṇakaṃ vā aviññāṇakaṃ vā. Purimena vā attano ca parassa ca viññāṇameva dasseti, pacchimena bahiddhā anindriyabaddharūpaṃ. Ahaṅkāramamaṅkāramānānusayāti ahaṃkāradiṭṭhi ca mamaṃkārataṇhā ca mānānusayā ca. Na hontīti ete kilesā kathaṃ jānantassa etesu vatthūsu na hontīti pucchati. Sammappaññāya passatīti saha vipassanāya maggapaññāya suṭṭhu passati. Ekādasamaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 11. அனுஸயஸுத்தங் • 11. Anusayasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 11. அனுஸயஸுத்தவண்ணனா • 11. Anusayasuttavaṇṇanā