Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    12. அபக³தஸுத்தவண்ணனா

    12. Apagatasuttavaṇṇanā

    201. த்³வாத³ஸமே அஹங்காரமமங்காரமானாபக³தந்தி அஹங்காரதோ ச மமங்காரதோ ச மானதோ ச அபக³தங். விதா⁴ ஸமதிக்கந்தந்தி மானகொட்டா²ஸே ஸுட்டு² அதிக்கந்தங். ஸந்தங் ஸுவிமுத்தந்தி கிலேஸவூபஸமேன ஸந்தங், கிலேஸேஹேவ ஸுட்டு² விமுத்தங். ஸேஸங் உத்தானமேவாதி. த்³வாத³ஸமங்.

    201. Dvādasame ahaṅkāramamaṅkāramānāpagatanti ahaṃkārato ca mamaṃkārato ca mānato ca apagataṃ. Vidhā samatikkantanti mānakoṭṭhāse suṭṭhu atikkantaṃ. Santaṃ suvimuttanti kilesavūpasamena santaṃ, kileseheva suṭṭhu vimuttaṃ. Sesaṃ uttānamevāti. Dvādasamaṃ.

    து³தியோ வக்³கோ³.

    Dutiyo vaggo.

    த்³வீஸுபி அஸெக்க²பூ⁴மி கதி²தா. பட²மோ பனெத்த² ஆயாசந்தஸ்ஸ தே³ஸிதோ, து³தியோ அனாயாசந்தஸ்ஸ. ஸகலேபி பன ராஹுலஸங்யுத்தே தே²ரஸ்ஸ விமுத்திபரிபாசனீயத⁴ம்மாவ கதி²தாதி.

    Dvīsupi asekkhabhūmi kathitā. Paṭhamo panettha āyācantassa desito, dutiyo anāyācantassa. Sakalepi pana rāhulasaṃyutte therassa vimuttiparipācanīyadhammāva kathitāti.

    ராஹுலஸங்யுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Rāhulasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 12. அபக³தஸுத்தங் • 12. Apagatasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 12. அபக³தஸுத்தவண்ணனா • 12. Apagatasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact