Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    2. அரஹத்தஸுத்தவண்ணனா

    2. Arahattasuttavaṇṇanā

    76. து³தியே மானந்தி ஜாதிஆதீ³ஹி மஞ்ஞனங். ஓமானந்தி ஹீனோஹமஸ்மீதி மானங். அதிமானந்தி அதிக்கமித்வா பவத்தங் அச்சுண்ணதிமானங். அதி⁴மானந்தி அதி⁴க³தமானங். த²ம்ப⁴ந்தி கோத⁴மானேஹி த²த்³த⁴பா⁴வங். அதினிபாதந்தி ஹீனஸ்ஸ ஹீனோஹமஸ்மீதி மானங்.

    76. Dutiye mānanti jātiādīhi maññanaṃ. Omānanti hīnohamasmīti mānaṃ. Atimānanti atikkamitvā pavattaṃ accuṇṇatimānaṃ. Adhimānanti adhigatamānaṃ. Thambhanti kodhamānehi thaddhabhāvaṃ. Atinipātanti hīnassa hīnohamasmīti mānaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 2. அரஹத்தஸுத்தங் • 2. Arahattasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-3. து³க்க²ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-3. Dukkhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact