Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    4. ஆரக்க²தா³யகத்தே²ரஅபதா³னங்

    4. Ārakkhadāyakattheraapadānaṃ

    19.

    19.

    ‘‘ஸித்³த⁴த்த²ஸ்ஸ ப⁴க³வதோ, வேதி³ காராபிதா 1 மயா;

    ‘‘Siddhatthassa bhagavato, vedi kārāpitā 2 mayā;

    ஆரக்கோ² ச மயா தி³ன்னோ, ஸுக³தஸ்ஸ மஹேஸினோ.

    Ārakkho ca mayā dinno, sugatassa mahesino.

    20.

    20.

    ‘‘தேன கம்மவிஸேஸேன, ந பஸ்ஸிங் ப⁴யபே⁴ரவங்;

    ‘‘Tena kammavisesena, na passiṃ bhayabheravaṃ;

    குஹிஞ்சி உபபன்னஸ்ஸ, தாஸோ மய்ஹங் ந விஜ்ஜதி.

    Kuhiñci upapannassa, tāso mayhaṃ na vijjati.

    21.

    21.

    ‘‘சதுன்னவுதிதோ கப்பே, யங் வேதி³ங் காரயிங் புரே;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ vediṃ kārayiṃ pure;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, வேதி³காய இத³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, vedikāya idaṃ phalaṃ.

    22.

    22.

    ‘‘இதோ ச²ட்ட²ம்ஹி கப்பம்ஹி, அபஸ்ஸேனஸனாமகோ;

    ‘‘Ito chaṭṭhamhi kappamhi, apassenasanāmako;

    ஸத்தரதனஸம்பன்னோ, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லோ.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    23.

    23.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஆரக்க²தா³யகோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā ārakkhadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ஆரக்க²தா³யகத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் சதுத்த²ங்.

    Ārakkhadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. வேதி³கா காரிதா (ஸ்யா॰)
    2. vedikā kāritā (syā.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact