Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    7. அரக்கி²தஸுத்தவண்ணனா

    7. Arakkhitasuttavaṇṇanā

    110. ஸத்தமே அவஸ்ஸுதங் ஹோதீதி திந்தங் ஹோதி. ந ப⁴த்³த³கங் மரணங் ஹோதீதி அபாயே படிஸந்தி⁴பச்சயதாய ந லத்³த⁴கங் ஹோதி. காலகிரியாதி தஸ்ஸேவ வேவசனங். ஸுக்கபக்கே² ஸக்³கே³ படிஸந்தி⁴பச்சயதாய ப⁴த்³த³கங் ஹோதி லத்³த⁴கங். தங் பன ஏகந்தேன ஸோதாபன்னாதீ³னங் திண்ணங் அரியஸாவகானங்யேவ வட்டதி. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவாதி.

    110. Sattame avassutaṃ hotīti tintaṃ hoti. Na bhaddakaṃ maraṇaṃ hotīti apāye paṭisandhipaccayatāya na laddhakaṃ hoti. Kālakiriyāti tasseva vevacanaṃ. Sukkapakkhe sagge paṭisandhipaccayatāya bhaddakaṃ hoti laddhakaṃ. Taṃ pana ekantena sotāpannādīnaṃ tiṇṇaṃ ariyasāvakānaṃyeva vaṭṭati. Sesamettha uttānamevāti.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 7. அரக்கி²தஸுத்தங் • 7. Arakkhitasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 4-9. ஸமணப்³ராஹ்மணஸுத்தாதி³வண்ணனா • 4-9. Samaṇabrāhmaṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact