Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi |
6. ஆராமவக்³கோ³
6. Ārāmavaggo
236. ஜானங் ஸபி⁴க்கு²கங் ஆராமங் அனாபுச்சா² பவிஸந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பட²மங் பாத³ங் பரிக்கே²பங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; து³தியங் பாத³ங் அதிக்காமேதி, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
236. Jānaṃ sabhikkhukaṃ ārāmaṃ anāpucchā pavisantī dve āpattiyo āpajjati. Paṭhamaṃ pādaṃ parikkhepaṃ atikkāmeti, āpatti dukkaṭassa; dutiyaṃ pādaṃ atikkāmeti, āpatti pācittiyassa.
பி⁴க்கு²ங் அக்கோஸந்தீ பரிபா⁴ஸந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. அக்கோஸதி, பயோகே³ து³க்கடங்; அக்கோஸிதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Bhikkhuṃ akkosantī paribhāsantī dve āpattiyo āpajjati. Akkosati, payoge dukkaṭaṃ; akkosite, āpatti pācittiyassa.
சண்டீ³கதா க³ணங் பரிபா⁴ஸந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பரிபா⁴ஸதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பரிபா⁴ஸிதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Caṇḍīkatā gaṇaṃ paribhāsantī dve āpattiyo āpajjati. Paribhāsati, payoge dukkaṭaṃ; paribhāsite, āpatti pācittiyassa.
நிமந்திதா வா பவாரிதா வா கா²த³னீயங் வா போ⁴ஜனீயங் வா பு⁴ஞ்ஜந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ‘‘கா²தி³ஸ்ஸாமி பு⁴ஞ்ஜிஸ்ஸாமீ’’தி படிக்³க³ண்ஹாதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; அஜ்ஜோ²ஹாரே அஜ்ஜோ²ஹாரே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Nimantitā vā pavāritā vā khādanīyaṃ vā bhojanīyaṃ vā bhuñjantī dve āpattiyo āpajjati. ‘‘Khādissāmi bhuñjissāmī’’ti paṭiggaṇhāti, āpatti dukkaṭassa; ajjhohāre ajjhohāre āpatti pācittiyassa.
குலங் மச்ச²ராயந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. மச்ச²ராயதி, பயோகே³ து³க்கடங்; மச்ச²ரிதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Kulaṃ maccharāyantī dve āpattiyo āpajjati. Maccharāyati, payoge dukkaṭaṃ; maccharite, āpatti pācittiyassa.
அபி⁴க்கு²கே ஆவாஸே வஸ்ஸங் வஸந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ‘‘வஸ்ஸங் வஸிஸ்ஸாமீ’’தி ஸேனாஸனங் பஞ்ஞபேதி பானீயங் பரிபோ⁴ஜனீயங் உபட்ட²பேதி பரிவேணங் ஸம்மஜ்ஜதி, ஆபத்தி து³க்கடஸ்ஸ; ஸஹ அருணுக்³க³மனா ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Abhikkhuke āvāse vassaṃ vasantī dve āpattiyo āpajjati. ‘‘Vassaṃ vasissāmī’’ti senāsanaṃ paññapeti pānīyaṃ paribhojanīyaṃ upaṭṭhapeti pariveṇaṃ sammajjati, āpatti dukkaṭassa; saha aruṇuggamanā āpatti pācittiyassa.
வஸ்ஸங்வுட்டா² பி⁴க்கு²னீ உப⁴தோஸங்கே⁴ தீஹி டா²னேஹி ந பவாரெந்தீ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. பாசித்தியங்.
Vassaṃvuṭṭhā bhikkhunī ubhatosaṅghe tīhi ṭhānehi na pavārentī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
ஓவாதா³ய வா ஸங்வாஸாய வா ந க³ச்ச²ந்தீ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. பாசித்தியங்.
Ovādāya vā saṃvāsāya vā na gacchantī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
உபோஸத²ம்பி ந புச்ச²ந்தீ ஓவாத³ம்பி ந யாசந்தீ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. பாசித்தியங்.
Uposathampi na pucchantī ovādampi na yācantī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
பஸாகே² ஜாதங் க³ண்ட³ங் வா ருதி⁴தங் வா அனபலோகெத்வா ஸங்க⁴ங் வா க³ணங் வா புரிஸேன ஸத்³தி⁴ங் ஏகேனேகா பே⁴தா³பெந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. பே⁴தா³பேதி, பயோகே³ து³க்கடங்; பி⁴ன்னே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Pasākhe jātaṃ gaṇḍaṃ vā rudhitaṃ vā anapaloketvā saṅghaṃ vā gaṇaṃ vā purisena saddhiṃ ekenekā bhedāpentī dve āpattiyo āpajjati. Bhedāpeti, payoge dukkaṭaṃ; bhinne, āpatti pācittiyassa.
ஆராமவக்³கோ³ ச²ட்டோ².
Ārāmavaggo chaṭṭho.