Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    11. அரணஸுத்தங்

    11. Araṇasuttaṃ

    81.

    81.

    ‘‘கேஸூத⁴ அரணா லோகே, கேஸங் வுஸிதங் ந நஸ்ஸதி;

    ‘‘Kesūdha araṇā loke, kesaṃ vusitaṃ na nassati;

    கேத⁴ இச்ச²ங் பரிஜானந்தி, கேஸங் போ⁴ஜிஸ்ஸியங் ஸதா³.

    Kedha icchaṃ parijānanti, kesaṃ bhojissiyaṃ sadā.

    ‘‘கிங்ஸு மாதா பிதா பா⁴தா, வந்த³ந்தி நங் பதிட்டி²தங்;

    ‘‘Kiṃsu mātā pitā bhātā, vandanti naṃ patiṭṭhitaṃ;

    கிங்ஸு இத⁴ ஜாதிஹீனங், அபி⁴வாதெ³ந்தி க²த்தியா’’தி.

    Kiṃsu idha jātihīnaṃ, abhivādenti khattiyā’’ti.

    ‘‘ஸமணீத⁴ அரணா லோகே, ஸமணானங் வுஸிதங் ந நஸ்ஸதி;

    ‘‘Samaṇīdha araṇā loke, samaṇānaṃ vusitaṃ na nassati;

    ஸமணா இச்ச²ங் பரிஜானந்தி, ஸமணானங் போ⁴ஜிஸ்ஸியங் ஸதா³.

    Samaṇā icchaṃ parijānanti, samaṇānaṃ bhojissiyaṃ sadā.

    ‘‘ஸமணங் மாதா பிதா பா⁴தா, வந்த³ந்தி நங் பதிட்டி²தங்;

    ‘‘Samaṇaṃ mātā pitā bhātā, vandanti naṃ patiṭṭhitaṃ;

    ஸமணீத⁴ ஜாதிஹீனங், அபி⁴வாதெ³ந்தி க²த்தியா’’தி.

    Samaṇīdha jātihīnaṃ, abhivādenti khattiyā’’ti.

    செ²த்வாவக்³கோ³ அட்ட²மோ.

    Chetvāvaggo aṭṭhamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    செ²த்வா ரத²ஞ்ச சித்தஞ்ச, வுட்டி² பீ⁴தா நஜீரதி;

    Chetvā rathañca cittañca, vuṭṭhi bhītā najīrati;

    இஸ்ஸரங் காமங் பாதெ²ய்யங், பஜ்ஜோதோ அரணேன சாதி.

    Issaraṃ kāmaṃ pātheyyaṃ, pajjoto araṇena cāti.

    தே³வதாஸங்யுத்தங் ஸமத்தங்.

    Devatāsaṃyuttaṃ samattaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 11. அரணஸுத்தவண்ணனா • 11. Araṇasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 11. அரணஸுத்தவண்ணனா • 11. Araṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact