Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    10. அரஞ்ஞஸுத்தங்

    10. Araññasuttaṃ

    10. ஸாவத்தி²னிதா³னங் . ஏகமந்தங் டி²தா கோ² ஸா தே³வதா ப⁴க³வந்தங் கா³தா²ய அஜ்ஜ²பா⁴ஸி –

    10. Sāvatthinidānaṃ . Ekamantaṃ ṭhitā kho sā devatā bhagavantaṃ gāthāya ajjhabhāsi –

    ‘‘அரஞ்ஞே விஹரந்தானங், ஸந்தானங் ப்³ரஹ்மசாரினங்;

    ‘‘Araññe viharantānaṃ, santānaṃ brahmacārinaṃ;

    ஏகப⁴த்தங் பு⁴ஞ்ஜமானானங், கேன வண்ணோ பஸீத³தீ’’தி.

    Ekabhattaṃ bhuñjamānānaṃ, kena vaṇṇo pasīdatī’’ti.

    ‘‘அதீதங் நானுஸோசந்தி, நப்பஜப்பந்தி நாக³தங்;

    ‘‘Atītaṃ nānusocanti, nappajappanti nāgataṃ;

    பச்சுப்பன்னேன யாபெந்தி, தேன வண்ணோ பஸீத³தி’’.

    Paccuppannena yāpenti, tena vaṇṇo pasīdati’’.

    ‘‘அனாக³தப்பஜப்பாய, அதீதஸ்ஸானுஸோசனா;

    ‘‘Anāgatappajappāya, atītassānusocanā;

    ஏதேன பா³லா ஸுஸ்ஸந்தி, நளோவ ஹரிதோ லுதோ’’தி.

    Etena bālā sussanti, naḷova harito luto’’ti.

    நளவக்³கோ³ பட²மோ.

    Naḷavaggo paṭhamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    ஓக⁴ங் நிமொக்க²ங் உபனெய்யங், அச்செந்தி கதிசி²ந்தி³ ச;

    Oghaṃ nimokkhaṃ upaneyyaṃ, accenti katichindi ca;

    ஜாக³ரங் அப்படிவிதி³தா, ஸுஸம்முட்டா² மானகாமினா;

    Jāgaraṃ appaṭividitā, susammuṭṭhā mānakāminā;

    அரஞ்ஞே த³ஸமோ வுத்தோ, வக்³கோ³ தேன பவுச்சதி.

    Araññe dasamo vutto, vaggo tena pavuccati.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 10. அரஞ்ஞஸுத்தவண்ணனா • 10. Araññasuttavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 10. அரஞ்ஞஸுத்தவண்ணனா • 10. Araññasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact