Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    10. ஆஸவஸுத்தங்

    10. Āsavasuttaṃ

    416. ‘‘தயோமே , பி⁴க்க²வே ஆஸவா. கதமே தயோ? காமாஸவோ, ப⁴வாஸவோ, அவிஜ்ஜாஸவோ – இமே கோ², பி⁴க்க²வே, தயோ ஆஸவா. இமேஸங் கோ², பி⁴க்க²வே, திண்ணன்னங் ஆஸவானங் பஹானாய சத்தாரோ ஸதிபட்டா²னா பா⁴வேதப்³பா³.

    416. ‘‘Tayome , bhikkhave āsavā. Katame tayo? Kāmāsavo, bhavāsavo, avijjāsavo – ime kho, bhikkhave, tayo āsavā. Imesaṃ kho, bhikkhave, tiṇṇannaṃ āsavānaṃ pahānāya cattāro satipaṭṭhānā bhāvetabbā.

    ‘‘கதமே சத்தாரோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, பி⁴க்கு² காயே காயானுபஸ்ஸீ விஹரதி ஆதாபீ ஸம்பஜானோ ஸதிமா, வினெய்ய லோகே அபி⁴ஜ்ஜா²தோ³மனஸ்ஸங்; வேத³னாஸு…பே॰… சித்தே…பே॰… த⁴ம்மேஸு த⁴ம்மானுபஸ்ஸீ விஹரதி ஆதாபீ ஸம்பஜானோ ஸதிமா, வினெய்ய லோகே அபி⁴ஜ்ஜா²தோ³மனஸ்ஸங். இமேஸங் கோ², பி⁴க்க²வே, திண்ணன்னங் ஆஸவானங் பஹானாய இமே சத்தாரோ ஸதிபட்டா²னா பா⁴வேதப்³பா³’’தி. த³ஸமங்.

    ‘‘Katame cattāro? Idha, bhikkhave, bhikkhu kāye kāyānupassī viharati ātāpī sampajāno satimā, vineyya loke abhijjhādomanassaṃ; vedanāsu…pe… citte…pe… dhammesu dhammānupassī viharati ātāpī sampajāno satimā, vineyya loke abhijjhādomanassaṃ. Imesaṃ kho, bhikkhave, tiṇṇannaṃ āsavānaṃ pahānāya ime cattāro satipaṭṭhānā bhāvetabbā’’ti. Dasamaṃ.

    அமதவக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Amatavaggo pañcamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    அமதங் ஸமுத³யோ மக்³கோ³, ஸதி குஸலராஸி ச;

    Amataṃ samudayo maggo, sati kusalarāsi ca;

    பாதிமொக்க²ங் து³ச்சரிதங், மித்தவேத³னா ஆஸவேன சாதி.

    Pātimokkhaṃ duccaritaṃ, mittavedanā āsavena cāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact