Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā |
9. ஆஸேவனபச்சயகதா²வண்ணனா
9. Āsevanapaccayakathāvaṇṇanā
903-905. இதா³னி ஆஸேவனபச்சயகதா² நாம ஹோதி. தத்த² யஸ்மா ஸப்³பே³ த⁴ம்மா க²ணிகா , ந கோசி முஹுத்தம்பி ட²த்வா ஆஸேவனபச்சயங் ஆஸேவதி நாம. தஸ்மா நத்தி² கிஞ்சி ஆஸேவனபச்சயதா. ஆஸேவனபச்சயதாய உப்பன்னங் பன ந கிஞ்சி அத்தீ²தி யேஸங் லத்³தி⁴, ஸெய்யதா²பி தேஸஞ்ஞேவ; தே ஸந்தா⁴ய புச்சா² ஸகவாதி³ஸ்ஸ, படிஞ்ஞா இதரஸ்ஸ. அத² நங் ஸுத்தவஸேனேவ பஞ்ஞாபேதுங் நனு வுத்தங் ப⁴க³வதா பாணாதிபாதோதிஆதி³ ஆப⁴தங். தங் ஸப்³ப³ங் உத்தானத்த²மேவாதி.
903-905. Idāni āsevanapaccayakathā nāma hoti. Tattha yasmā sabbe dhammā khaṇikā , na koci muhuttampi ṭhatvā āsevanapaccayaṃ āsevati nāma. Tasmā natthi kiñci āsevanapaccayatā. Āsevanapaccayatāya uppannaṃ pana na kiñci atthīti yesaṃ laddhi, seyyathāpi tesaññeva; te sandhāya pucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Atha naṃ suttavaseneva paññāpetuṃ nanu vuttaṃ bhagavatā pāṇātipātotiādi ābhataṃ. Taṃ sabbaṃ uttānatthamevāti.
ஆஸேவனபச்சயகதா²வண்ணனா.
Āsevanapaccayakathāvaṇṇanā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (216) 9. ஆஸேவனபச்சயகதா² • (216) 9. Āsevanapaccayakathā
டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 9. ஆஸேவனபச்சயகதா²வண்ணனா • 9. Āsevanapaccayakathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 9. ஆஸேவனபச்சயகதா²வண்ணனா • 9. Āsevanapaccayakathāvaṇṇanā