Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
3. அஸ்ஸாஜானீயஸுத்தவண்ணனா
3. Assājānīyasuttavaṇṇanā
203-204. ததியே அஜ்ஜவேனாதி உஜுபா⁴வேன அவங்கக³மனேன. ஜவேனாதி பத³ஜவேன. மத்³த³வேனாதி ஸரீரமுது³தாய. க²ந்தியாதி அதி⁴வாஸனக்க²ந்தியா. ஸோரச்சேனாதி ஸுசிஸீலதாய. பி⁴க்கு²வாரே அஜ்ஜவந்தி ஞாணஸ்ஸ உஜுகக³மனங். ஜவோதி ஸூரங் ஹுத்வா ஞாணஸ்ஸ க³மனபா⁴வோ. மத்³த³வந்தி ஸீலமத்³த³வங். க²ந்தீதி அதி⁴வாஸனக்க²ந்தியேவ. ஸோரச்சங் ஸுசிஸீலதாயேவ. சதுத்தே² பஞ்ச ப³லானி மிஸ்ஸகானி கதி²தானி.
203-204. Tatiye ajjavenāti ujubhāvena avaṅkagamanena. Javenāti padajavena. Maddavenāti sarīramudutāya. Khantiyāti adhivāsanakkhantiyā. Soraccenāti sucisīlatāya. Bhikkhuvāre ajjavanti ñāṇassa ujukagamanaṃ. Javoti sūraṃ hutvā ñāṇassa gamanabhāvo. Maddavanti sīlamaddavaṃ. Khantīti adhivāsanakkhantiyeva. Soraccaṃ sucisīlatāyeva. Catutthe pañca balāni missakāni kathitāni.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
3. அஸ்ஸாஜானீயஸுத்தங் • 3. Assājānīyasuttaṃ
4. ப³லஸுத்தங் • 4. Balasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-4. கிமிலஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-4. Kimilasuttādivaṇṇanā