Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    8. அட்ட²மஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā

    824. அட்ட²மே – நிப்³பி³ட்டோ² ராஜப⁴டோ ரஞ்ஞோ ப⁴தி கேணி ஏதேனாதி நிப்³பி³ட்ட²ராஜப⁴டோ, ஏகங் டா²னந்தரங் கேணியா க³ஹெத்வா ததோ லத்³த⁴உத³யோதி அத்தோ². தஞ்ஞேவ ப⁴டபத²ங் யாசிஸ்ஸாமீதி ரஞ்ஞோ கேணிங் த³த்வா புன தங்யேவ டா²னந்தரங் யாசிஸ்ஸாமீதி சிந்தெந்தோ. பரிபா⁴ஸீதி தா பி⁴க்கு²னியோ ‘‘மா புன ஏவங் கரித்தா²’’தி ஸந்தஜ்ஜேஸி.

    824. Aṭṭhame – nibbiṭṭho rājabhaṭo rañño bhati keṇi etenāti nibbiṭṭharājabhaṭo, ekaṃ ṭhānantaraṃ keṇiyā gahetvā tato laddhaudayoti attho. Taññeva bhaṭapathaṃ yācissāmīti rañño keṇiṃ datvā puna taṃyeva ṭhānantaraṃ yācissāmīti cintento. Paribhāsīti tā bhikkhuniyo ‘‘mā puna evaṃ karitthā’’ti santajjesi.

    826. ஸயங் ச²ட்³டே³தீதி சத்தாரிபி வத்தூ²னி ஏகபயோகே³ன ச²ட்³டெ³ந்தியா ஏகாவ ஆபத்தி, பாடேக்கங் ச²ட்³டெ³ந்தியா வத்து²க³ணனாய ஆபத்தியோ. ஆணத்தியம்பி ஏஸேவ நயோ. த³ந்தகட்ட²ச²ட்³ட³னேபி பி⁴க்கு²னியா பாசித்தியமேவ. பி⁴க்கு²ஸ்ஸ ஸப்³ப³த்த² து³க்கடங். ஸேஸங் உத்தானமேவ.

    826.Sayaṃ chaḍḍetīti cattāripi vatthūni ekapayogena chaḍḍentiyā ekāva āpatti, pāṭekkaṃ chaḍḍentiyā vatthugaṇanāya āpattiyo. Āṇattiyampi eseva nayo. Dantakaṭṭhachaḍḍanepi bhikkhuniyā pācittiyameva. Bhikkhussa sabbattha dukkaṭaṃ. Sesaṃ uttānameva.

    ச²ஸமுட்டா²னங் – கிரியாகிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    Chasamuṭṭhānaṃ – kiriyākiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    அட்ட²மஸிக்கா²பத³ங்.

    Aṭṭhamasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 8. அட்ட²மஸிக்கா²பத³ங் • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 1. லஸுணவக்³க³வண்ணனா • 1. Lasuṇavaggavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 8. அட்ட²மஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மலஸுணாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamalasuṇādisikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 8. அட்ட²மஸிக்கா²பத³ங் • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact