Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā

    8. அட்ட²மஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    8. Aṭṭhamasikkhāpadavaṇṇanā

    1108. அட்ட²மே – ந அனுக்³க³ண்ஹாபெய்யாதி ‘‘இமிஸ்ஸா அய்யே உத்³தே³ஸாதீ³னி தே³ஹீ’’தி ஏவங் உத்³தே³ஸாதீ³ஹி ந அனுக்³க³ண்ஹாபெய்ய.

    1108. Aṭṭhame – na anuggaṇhāpeyyāti ‘‘imissā ayye uddesādīni dehī’’ti evaṃ uddesādīhi na anuggaṇhāpeyya.

    1110. பரியேஸித்வாதி அஞ்ஞங் பரியேஸித்வா ந லப⁴தி, ஸயங் கி³லானா ஹோதி, ந ஸக்கோதி உத்³தே³ஸாதீ³னி தா³துங், தஸ்ஸா அனாபத்தி. ஸேஸங் உத்தானமேவ. து⁴ரனிக்கே²பஸமுட்டா²னங் – அகிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், லோகவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், அகுஸலசித்தங், து³க்க²வேத³னந்தி.

    1110.Pariyesitvāti aññaṃ pariyesitvā na labhati, sayaṃ gilānā hoti, na sakkoti uddesādīni dātuṃ, tassā anāpatti. Sesaṃ uttānameva. Dhuranikkhepasamuṭṭhānaṃ – akiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, lokavajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, akusalacittaṃ, dukkhavedananti.

    அட்ட²மஸிக்கா²பத³ங்.

    Aṭṭhamasikkhāpadaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 8. அட்ட²மஸிக்கா²பத³ங் • 8. Aṭṭhamasikkhāpadaṃ

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 1. பட²மாதி³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact