Ediţia în limba română
    News / Sănătate

    Au fost descoperite celulele nervoase responsabile pentru alcolism

    Oamenii de ştiinţă de la Texas A&M Health Science Center College of Medicine au descoperit celulele creierului responsabile pentru incitarea la consumul de alcool.



    Adriaen Brouwer, Han cu ţărani, beţi, 1620.


    Ei au constatat că consumul de alcool alterează funcţia şi structura fizică a neuronilor în striatum dorsomedial. Fiecare neuron de aici conţine unul dintre cele două tipuri de receptori de dopamină: D1 sau D2. Prin urmare, ei sunt clasificaţi ca neuroni D1 sau neuroni D2.

    Neuronii D1 deveni mult mai agitaţi în urma consumului unor cantităţi mari de alcool. Dacă aceşti neuroni sunt excitaţi, apare dorinţa de a bea alcool. Acest lucru creează un ciclu: consumul de alcool cauzează o activare a neuronilor D1, ceea ce duce la un consum mai mare.

    Când neuronii devin mai sensibili, ei au nevoie de mai puţină stimulare pentru a deveni activi, ceea ce înseamnă că doar o înghiţitură de vin poate declanşa dorinţa de a bea o sticlă întreagă.

    Modelele pe animale consumatoare de alcool au arătat modul cum a crescut dorinţa de a bea cantităţi mari de alcool. Cu toate acestea, atunci când acestora li s-a dat un medicament pentru a bloca cel puţin parţial receptorul D1, ele şi-au diminuat pofta de a bea alcool.

    Un medicament care inhibă receptorii de dopamină D2 nu a avut nici un efect, sprijinind astfel constatarea că neuronii D1 sunt cei responsabili pentru poftele de alcool.

    13 SEPTEMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetatori de la University College London au studiat si descris pentru prima data mecanismul prin care celulele se grupeaza si se deplaseaza prin corp, mecanism numit 'chase and run'. Studiul se concentreaza asupra procesului care apare atunci cand celulele canceroase interactioneaza cu celulele sanatoase, cu scopul de a migra in corp, la aparitia metastazei.
    Un studiu realizat la Institute of Neuroscience and Medicine in Julich, Germania, sugerează că un compus găsit în turmeric, componenta care dă culoarea galbenă cunoscutului condiment curry, ar putea încuraja dezvoltarea celulelor nervoase considerate a fi parte din kitul de reparare a creierului.
    O nouă terapie genică este capabilă să modifice celulele cancerului de prostată astfel încât corpul pacientului să le atace şi să le ucidă.
    Microorganismele care trăiesc în intestinele noastre ne ajută la menţinerea sănătăţii, dar cercetătorii americani de la University of Minnesota au identificat două tulpini virulente de bacterii care sunt legate de apariţia şi dezvoltarea cancerului de colon.
    Noi cercetări efectuate la Harvard Medical School sugerează că boala Alzheimer este de fapt declanşată de creier, în încercarea de a lupta împotriva invaziei unor microbi, cum ar fi bacteriile sau virusurile.
    Cercetatorii de la Polish Mother's Memorial Hospital – Research Institute, Lodz, Polonia, au studiat importanta pe care o au seleniul si zincul, doua microelemente indispensabile functionarii normale a organismului, in alergiile alimentare ale copiilor mici. Ei au ajuns la concluzia ca, copii cu alergii alimentare au concentratii mult mai mici de seleniu, zinc si enzime ce contin in componenta lor aceste doua microelemente, decat copii din grupul de control.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact