Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā |
அவந்த³னீயபுக்³க³லாதி³வண்ணனா
Avandanīyapuggalādivaṇṇanā
477. த³ஸஸதங் ஆபத்தியோதி ஸஹஸ்ஸங் ஆபத்தியோ. சம்பாயங் வினயவத்து²ஸ்மிந்தி சம்பெய்யக்க²ந்த⁴கே. அத⁴ம்மேன வக்³க³ந்திஆதீ³னி சத்தாரி கம்மானியேவ ப⁴க³வதா வுத்தானீதி அத்தோ². ந கேவலங் ஆபத்தியேவ, அத² கோ² ச² ஸமதா²…பே॰… ஸம்முகா²வினயேன ஸம்மந்தி, ஸமாயோக³ங் க³ச்ச²ந்தி ஸம்முகா²வினயேன ஸம்பயோக³ங் க³ச்ச²ந்தீதி அத்தோ². வினா ஸமதே²ஹி ஸம்மதி, ஸமத²பா⁴வங் க³ச்ச²தி. படிஸேத⁴த்தே² ஸதி வினா ஸமதே²ஹீதி ஸமதே²ஹி வினாதி அத்தோ².
477.Dasasataṃ āpattiyoti sahassaṃ āpattiyo. Campāyaṃ vinayavatthusminti campeyyakkhandhake. Adhammena vaggantiādīni cattāri kammāniyeva bhagavatā vuttānīti attho. Na kevalaṃ āpattiyeva, atha kho cha samathā…pe… sammukhāvinayena sammanti, samāyogaṃ gacchanti sammukhāvinayena sampayogaṃ gacchantīti attho. Vinā samathehi sammati, samathabhāvaṃ gacchati. Paṭisedhatthe sati vinā samathehīti samathehi vināti attho.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi / 4. அவந்த³னீயபுக்³க³லாதி³ • 4. Avandanīyapuggalādi
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பரிவார-அட்ட²கதா² • Parivāra-aṭṭhakathā / (4) அவந்த³னீயபுக்³க³லாதி³வண்ணனா • (4) Avandanīyapuggalādivaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / அவந்த³னீயபுக்³க³லாதி³வண்ணனா • Avandanīyapuggalādivaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / (4) அவந்த³னீயபுக்³க³லாதி³வண்ணனா • (4) Avandanīyapuggalādivaṇṇanā