Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / நெத்திப்பகரணபாளி • Nettippakaraṇapāḷi

    7. ஆவட்டஹாரஸம்பாதோ

    7. Āvaṭṭahārasampāto

    69. தத்த² கதமோ ஆவட்டோ ஹாரஸம்பாதோ?

    69. Tattha katamo āvaṭṭo hārasampāto?

    ‘‘தஸ்மா ரக்கி²தசித்தஸ்ஸ, ஸம்மாஸங்கப்பகோ³சரோ’’தி கா³தா². ‘‘தஸ்மா ரக்கி²தசித்தஸ்ஸ, ஸம்மாஸங்கப்பகோ³சரோ’’தி ஸமதோ² 1. ‘‘ஸம்மாதி³ட்டி²புரெக்கா²ரோ’’தி விபஸ்ஸனா. ‘‘ஞத்வான உத³யப்³ப³ய’’ந்தி து³க்க²பரிஞ்ஞா. ‘‘தி²னமித்³தா⁴பி⁴பூ⁴ பி⁴க்கூ²’’தி ஸமுத³யபஹானங். ‘‘ஸப்³பா³ து³க்³க³தியோ ஜஹே’’தி நிரோதோ⁴ 2. இமானி சத்தாரி ஸச்சானி.

    ‘‘Tasmā rakkhitacittassa, sammāsaṅkappagocaro’’ti gāthā. ‘‘Tasmā rakkhitacittassa, sammāsaṅkappagocaro’’ti samatho 3. ‘‘Sammādiṭṭhipurekkhāro’’ti vipassanā. ‘‘Ñatvāna udayabbaya’’nti dukkhapariññā. ‘‘Thinamiddhābhibhū bhikkhū’’ti samudayapahānaṃ. ‘‘Sabbā duggatiyo jahe’’ti nirodho 4. Imāni cattāri saccāni.

    நியுத்தோ ஆவட்டோ ஹாரஸம்பாதோ.

    Niyutto āvaṭṭo hārasampāto.







    Footnotes:
    1. அயங் ஸமதோ² (ஸீ॰ க॰)
    2. அயங் நிரோதோ⁴ (ஸீ॰ க॰)
    3. ayaṃ samatho (sī. ka.)
    4. ayaṃ nirodho (sī. ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / நெத்திப்பகரண-அட்ட²கதா² • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā / 7. ஆவட்டஹாரஸம்பாதவண்ணனா • 7. Āvaṭṭahārasampātavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / கு²த்³த³கனிகாய (டீகா) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / நெத்திவிபா⁴வினீ • Nettivibhāvinī / 7. ஆவட்டஹாரஸம்பாதவிபா⁴வனா • 7. Āvaṭṭahārasampātavibhāvanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact