Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (7) 2. யமகவக்³கோ³

    (7) 2. Yamakavaggo

    1. அவிஜ்ஜாஸுத்தாதி³வண்ணனா

    1. Avijjāsuttādivaṇṇanā

    61-62. து³தியஸ்ஸ பட²மே ஸாஹாரந்தி ஸபச்சயங். விஜ்ஜாவிமுத்திந்தி ப²லஞாணஞ்சேவ ஸேஸஸம்பயுத்தத⁴ம்மே ச. பொ³ஜ்ஜ²ங்கா³தி மக்³க³பொ³ஜ்ஜ²ங்கா³. து³தியே ப⁴வதண்ஹாயாதி ப⁴வபத்த²னாய. ஏவங் த்³வீஸுபி ஸுத்தேஸு வட்டமேவ கதி²தங், வட்டஞ்செத்த² பட²மே ஸுத்தே அவிஜ்ஜாமூலகங் வட்டங் கதி²தங், து³தியே தண்ஹாமூலகங்.

    61-62. Dutiyassa paṭhame sāhāranti sapaccayaṃ. Vijjāvimuttinti phalañāṇañceva sesasampayuttadhamme ca. Bojjhaṅgāti maggabojjhaṅgā. Dutiye bhavataṇhāyāti bhavapatthanāya. Evaṃ dvīsupi suttesu vaṭṭameva kathitaṃ, vaṭṭañcettha paṭhame sutte avijjāmūlakaṃ vaṭṭaṃ kathitaṃ, dutiye taṇhāmūlakaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya
    1. அவிஜ்ஜாஸுத்தங் • 1. Avijjāsuttaṃ
    2. ட்³தண்ஹாஸுத்தங் • 2. Ḍtaṇhāsuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-7. அவிஜ்ஜாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-7. Avijjāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact